Sziámi harcoshal mellé milyen halakat tudok tenni (30literes akvárium)?
na volo matheus után te vagy a következő aki hamarosan leveszi a nevét.
Halat nem nagyon lehet mellé tenni, esetleg valami csigát.
persze hogy nem úszkál gyorsan ha nincs rá helye.
a neonhal pont az a hal minek nem a mérete miatt kell a 70 liter hanem azért mert nagy hely kell neki hogy tudjon GYORSAN úszni.
hát volo te tényleg olyan vagy mint az a mateus vagy ki volt.
Nekem volt a régen egy 90x35x30-körüli akváriumom.
Volt benne neonhal, amanda lazac, endler guppi.
Az endlerek mindig a közepén egy 30centis részen keringőztek. Azok nem használták ki, az amanda meg a neonok együtt viszont az akvárium 90 cm teljes hosszában mentek mindig ide-oda, ide-oda. Én ebből gondolom, hogy a neonnak még egy méter széles akvárium se túlzás, és ezek még akkor csak 2 centisek voltak. Nem ott nőttek fel, mert elég hamar eladtam őket és az akváriumot is.
Nem tudom ki az a matheus, látom, hogy nem egy pozitív személyiség, én viszont vállalom, hogy ki vagyok. Engedtessék meg pár sor bemutatkozásképpen. Amit itt beírok, az mind saját tapasztalatom. 94-ben fatert nyüstöltük, hogy legyen megint akváriumunk (kisgyerekkoromban volt, egy baleset vetett véget), akkor az öreg azt mondta "na én megveszem a medencét, meg a kellékeket te meg vedd meg bele fiam a halakat), akkor vettem 1-1 pár neonhalat, feketeneont, guppit, üveglazacot, üvegsügért, black mollyt, és egy darab torecatumot, ők egy 20 literes kis akváriumba kerültek. Tisztában vagyok vele, hogy a tori túlzás volt... 95-ben szerzett a fater egy 160 literes aksit a kollégájától, ami egészen 2009-ig működött (2006-ban költöztem el szüleimtől, az akváriumnak úgy lett vége, hogy fater elajándékozta halakkal együtt...) Én persze nem bírtam a véremmel, egy 44-45 literes akváriumot kaptam egy kollegámtól, amiben neonhalakat, izzófényű pontylazacot, üveglazacot tartottam (6-6 darabot), meg 3 corydorast. (Ez az akvárium 8 hónapig a Dunaújvárosi Főiskola egyik tanszékén volt - nem tudtam máshova rakni... - és mondhatom, hogy mindenki a csodájára járt). Jelenleg van egy 100 literes akváriumom, amiben pontylazacfélék vannak (neon, feketeneon, izzófényű,üveglazac, citromlazac), meg elevenszülők, egy 80 literes, amiben pontyfélék (dánió, razbóra, titteya, és egy betta), a 45 literesbe fecskendező pontylazacokat fogok tenni, és még van 3 akva-terrárium, amiben márványrákok, gőték, és karmosbékák vannak. Képek itt:
elég sok szakirodalmat elolvastam (kezdve a Horn-Zsilinszky féle akvarisztika könyvvel), ismerem a diszhal.info weblapot, nagyon jó leírások vannak, a halnépességi adataikkal nem értek egyet (szerintem azok szűretlen akváriumokra vonatkoznak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!