Mennyibe kerül egy sós vízi akvárium? ( teljes)
Brakkvízre vagy tengerre gondolsz?
Az előző 20-30 ezernél kezdődik, a második 200-300 ezernél. De mindkettő csak kezdődik. Ha nincs 10 éve jól működő édesvízid, a tengeribe ne kezdj bele.
Azt a brakkvizet érdemes alaposan átgondolni. A brakkvízi akváriumot elég nehéz berendezni, mivel az édesvízi növények csak vegetálnak benne ha egyáltalán túlélnek, a tengeri makroalgák és a korallok eleve nem élnek meg ilyen vízben. Tehát csak élettelen dekoráció játszik. A biológiai szűrés hatásfoka is sokkal rosszabb. A brakkvízi fajok között vannak érdekesek, de szerintem nem lógnak ki különösebben az édesvízi fajok közül.
Ha nagyon tetszik a látványvilág, akkor készíthetsz hamis tengeri akváriumot. Nem élő korallvázakból építhetsz tökéletes otthont egy csomó afrikai sügérnek(ezeknek kedvező a korallok miatt extra kemény víz), és ezek között bőven vannak olyan fajok, amik vetekszenek a tengeriek színpompájával. Egy kékes fénycsővel egészen tengeri hatása lesz. Egy összegányolt minimalista tengeri akvárium pontosan így néz ki, csak sokkal többe kerül. Ha pesti vagy, menj be az aqua computerbe a dohány utcában, ott van egy hatalmas és siralmas tengeri-ez a legolcsóbb megoldások eredménye. Egy igazán szép élő korallos tengeri akvárium alsó hangon is sokszázezres összeg, de inkább milliós.
Játékból csinálhatsz egy 20 literes tengerit.
Veszel tengeri sót, meg ioncserélt vizet, egy sűrűségmérőt. Összekevered. És pl az aqua depóban van üvegrózsa. Azt berakod és lehet etetni szunyoglárvával. Elkapja a kis csápjaival. Jópofa. Tartok ilyet, de csak 1db üvegrózsám van. Nagyon pici volt és nevelgetem 20 literben, nincs benne semmi, csak egy szűrő. Most már egy picit nőtt. 3 naponta adok neki kis szunyoglárvát enni.
Mások meg ezt írják, mert hogy nagyon el tud szaporodni, meg azt mondják, hogy ronda, pedig nem is. Nekem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!