Nekem van egy betta hímem, kb.2 hónapja kaptam és 5 literes akváriumban tartom, színes kavicsokkal, műnövényekkel van ellátva és betta táppal etetem minden nap 2X. Végig nagyon jól érezte magát, most is úszkál a vizében, nagyon jóétvágyú, de az úszója elkezdett beszakadozni ( úgy,mintha bevagdalták volna, nem királybetta! ) és nem értem mi baja lehet. Az internetem utánaolvastam és azt találtam, hogy ez "úszórothadás" . Nem tudom, hogy így van-e, de vettem neki neptun parakill cseppeket a kezelésére. Mi lehet a baja, mit rontottam el, mivel kell kezelnem, milyen betegség ez, milyen súlyos stb?
2012. febr. 20. 17:31
1/8 anonim válasza:
30 liter alatti akváriumban törvény tiltja a gerinces állat tartását!
Szűrő, élőnövény kötelező!
Főleg fagyasztott halkajával etesd!
Fűtőd sincs, gondolom. A bettának min. 25 fok kell.
Az a helyzet, hogy csoda, hogy még él!
Itt vannak az igényei, olvasd el,és ne csodálkozz, hogy beteg, ha a saját ürülékében úszkál!
jah amúgy a díszhal.info azt írja hogy minimum 50(!) liter most komolyan hogy gondoltad ezt???!
2012. febr. 20. 18:20
4/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat,én nem tudtam,azt hittem,hogy egy hím bettának bőven elég egy 5 literes akvárium.Az állatkereskedésbe mindent részletesen megkérdeztünk a szükséges feltételekről és az ő tanácsai szerint jártunk el. Köszönöm a válaszokat,nem tudtam,hogy így nem lehet tartani,akkor mindent megteszek,hogy jobban legyen meg minden. (mert nagyon kezdő haltartó vagyok,) Mégegyszer köszi mindenkinek!
2012. febr. 20. 18:47
5/8 anonim válasza:
na te legalábbbvalahogy normális vagy.. de azért utána nézhettél volna a neten..de legalább mindent megeszel hogy jobb legyen neki:)
2012. febr. 20. 18:59
6/8 anonim válasza:
Sajnos a kereskedésekben gyakran verik át az embert a pénzszerzés és a saját butaságuk miatt.
Ezt a halat már nem hiszem, hogy meg lehet menteni.
Ha lenne egy megfelelő akváriumod szűréssel, fűtéssel, megfelelő térfogattal, talán lehetne segíteni rajta parakillel + vitaminozással. De ekkora helyen nincs értelme a kezelésnek, hiszen a betegség kiváltó okát nem tudod megszüntetni.
2012. febr. 20. 19:03
7/8 anonim válasza:
Ti egy hülye "barmok" vagytok az állatkereskedésbe 2 dl-es pohárba tartják a bettát akkor miről is van szó az 5 liter neki csodaélet !
2012. márc. 17. 17:25
8/8 anonim válasza:
Az állatkereskedésben a betta körübelül két hétig marad, amíg valaki haza nem viszi egy normális akváriumba. Ha megnézed, azok a halak, akiket a kereskedésben nagyobb akváriumban laknak, szintén egészségtelenül zsúfoltan vannak, körübelül annyi hely jut egy halra, mint a bettáknak a "poharakban". Nem azért van így, mert a halnak ez ideális, hanem mert ez csupán átmeneti megoldás.
Továbbá a törvény az törvény. Lehet, hogy öt liter több, jobb, mint a poharak, de nem elég jó. Ha egy embert bezársz öt négyzetméterre egy egész életre, az is jobb, mint ha egy négyzetméterre zárod be, de valahogy mégsem lesz arany élet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!