Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gömbakváriumban milyen halat...

Gömbakváriumban milyen halat lehet tartani?

Figyelt kérdés
1Betta vagy 1 aranyhal tarthato benne?Megfelel nekik?ÉS ha igen akkor fekete aranyhalat hol tudok venni?
2012. febr. 10. 18:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Csak annyit irtál már bocsi h megőrül benne. Értem most már köszönönm.

De itt mások is irták h több éve tartanak benne halat és semi baj nincs. Ezért gondolta h akkor miért is ne?! De eek szerint nem tesz neki tul jot.

2012. febr. 10. 18:36
 12/21 anonim ***** válasza:

egy sima szögletes 35 literes akvárium: [link]

54 literes szett: [link] itt az impeller vagy a hang-on a jó és az üvegtető is kell hozzá. egy bettának megfelel.

íves 40 literes akvárium: [link]

íves szettet nem találtam de biztos van. az íves megoldás kicsit drágább.

aranyhala nem tarthatsz mert annak legalább 200 liter kell és bele min. 4 db

betta igénye: [link]

54 literben szerintem ha van pár búvóhely akkor mehet mellé 2 nőstény is.

a betta labirintkopoltyús ami azt jelenti hogy a víz felszíne felett is fel tudja venni az oxigént, ezért a víz feletti levegő nem lehet hidegebb mint maga a víz, ezért fontos neki a tető.

2012. febr. 10. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:

erről meg hogy mások is írták hogy tartanak benne csak azt tudom mondani hogy szégyellje magát hogy utána se néz hogy mi az igénye a halának és ha neki csak a látvány a fontos akkor élettelen tárgyat tegyen ki dísznek, ne halat.

de téged remélem meg tudtunk győzni hogy ne vegyél gömbakváriumot

2012. febr. 10. 18:47
 14/21 A kérdező kommentje:
:) köszönöm a válaszodat.
2012. febr. 10. 18:51
 15/21 anonim ***** válasza:
szívesen máskor is ha van még a továbbiakban valami kérdésed.:)
2012. febr. 10. 18:52
 16/21 A kérdező kommentje:
A betta nekem s jobban tetszik,kisebb kroromban volt csak hát mindenki mást felfalt.Kicsi voltam nem tudtam h h kell tartani őket. de olyan csoffadt bettakat latok mostanában. Sehol egy szép,elgalábbis pesten az állatkereskedésekbe.
2012. febr. 10. 18:52
 17/21 Platypus ***** válasza:

Ismerek olyan embert, aki több évig tartotta a kutyáját egy méteres láncon, és szerinte semmi baj nem volt vele, boldog és egészséges volt az az állat. Valamiért nem akartam elhinni...

Halaknál ugyanez a helyzet. Lehet hogy van akinek sikerül életben tartani egy gömbben is azt a szerencsétlen halat, de az egészségi és az idegrendszeri állapota már erősen kérdéses. Ezek az izék egyszerűen alkalmatlanok a megfelelő technikai felszerelések üzemeltetésére, így egészséges vizet sem lehet bennük fenntartani.

2012. febr. 10. 19:07
 18/21 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem van egy ilyen henger akváriumom és tettem bele pici halakat próbából. Akkor kezdtek el keringeni, amikor bekapcsoltam a szűrőt, mert tényleg egy centrifuga lett.

Csak mivel a halak mellé szükséges szűrőt is tenni, ezért ez így nem jó megoldás. Tényleg csak körbe-körbe úszott az egész csapat. Aztán pakoltam bele egy csomó vasfát, és akkor már elkezdtek normálisan a vasfák közt bújkálni. Akkor már nem csak egy irányba, hanem mindenfelé mentek.

Nem sokáig volt ez így, csak kipróbáltam kíváncsiságból.

Aztán visszatettem a halakat a rendes helyükre.

Az ilyen akváriumokba szerintem egyedül csigákat lehet tenni mert azok csak tapadnak az üvegen valahol és elég lassúak, azok nem fognak körbeúszni.

2012. febr. 10. 20:44
 19/21 anonim ***** válasza:

találtam neked íves szettet is

ez kicsit drágább mint a szögletes de van hozzá műanyag tető világítással: [link]

2012. febr. 10. 20:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Szegény halnak kínzás lenne!
2012. febr. 10. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!