Gömbakváriumban milyen halat lehet tartani?
Csak annyit irtál már bocsi h megőrül benne. Értem most már köszönönm.
De itt mások is irták h több éve tartanak benne halat és semi baj nincs. Ezért gondolta h akkor miért is ne?! De eek szerint nem tesz neki tul jot.
egy sima szögletes 35 literes akvárium: [link]
54 literes szett: [link] itt az impeller vagy a hang-on a jó és az üvegtető is kell hozzá. egy bettának megfelel.
íves 40 literes akvárium: [link]
íves szettet nem találtam de biztos van. az íves megoldás kicsit drágább.
aranyhala nem tarthatsz mert annak legalább 200 liter kell és bele min. 4 db
betta igénye: [link]
54 literben szerintem ha van pár búvóhely akkor mehet mellé 2 nőstény is.
a betta labirintkopoltyús ami azt jelenti hogy a víz felszíne felett is fel tudja venni az oxigént, ezért a víz feletti levegő nem lehet hidegebb mint maga a víz, ezért fontos neki a tető.
erről meg hogy mások is írták hogy tartanak benne csak azt tudom mondani hogy szégyellje magát hogy utána se néz hogy mi az igénye a halának és ha neki csak a látvány a fontos akkor élettelen tárgyat tegyen ki dísznek, ne halat.
de téged remélem meg tudtunk győzni hogy ne vegyél gömbakváriumot
Ismerek olyan embert, aki több évig tartotta a kutyáját egy méteres láncon, és szerinte semmi baj nem volt vele, boldog és egészséges volt az az állat. Valamiért nem akartam elhinni...
Halaknál ugyanez a helyzet. Lehet hogy van akinek sikerül életben tartani egy gömbben is azt a szerencsétlen halat, de az egészségi és az idegrendszeri állapota már erősen kérdéses. Ezek az izék egyszerűen alkalmatlanok a megfelelő technikai felszerelések üzemeltetésére, így egészséges vizet sem lehet bennük fenntartani.
Nekem van egy ilyen henger akváriumom és tettem bele pici halakat próbából. Akkor kezdtek el keringeni, amikor bekapcsoltam a szűrőt, mert tényleg egy centrifuga lett.
Csak mivel a halak mellé szükséges szűrőt is tenni, ezért ez így nem jó megoldás. Tényleg csak körbe-körbe úszott az egész csapat. Aztán pakoltam bele egy csomó vasfát, és akkor már elkezdtek normálisan a vasfák közt bújkálni. Akkor már nem csak egy irányba, hanem mindenfelé mentek.
Nem sokáig volt ez így, csak kipróbáltam kíváncsiságból.
Aztán visszatettem a halakat a rendes helyükre.
Az ilyen akváriumokba szerintem egyedül csigákat lehet tenni mert azok csak tapadnak az üvegen valahol és elég lassúak, azok nem fognak körbeúszni.
találtam neked íves szettet is
ez kicsit drágább mint a szögletes de van hozzá műanyag tető világítással: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!