Miért nem szabad aranyhalat gömbakváriumban tartani?
A gömbakvárium egyetlen halfajnak sem megfelelő, így az aranyhalaknak sem. Sokkal jobb a "hagyományos", szögeletes akváriumban tartani kedvenceinket.
Bár sokan azt mondják, hogy állatkínzás, szerintem szép gömbben, csak elszédül :D
Szia!
Az aranyhalat lehet gömbakváriumban tartani.Levegőztető se kell neki,ha cseréled neki a vizet.Amint látod,hogy homályosodik a víz,vagy a hal a vízfelszín közelében úszkál,érdemes részleges vízcserét csinálni.Nem tudom,hány literes az gömbakváriumod?Egy a lényeg,az aranyhal nem szereti,ha ide-oda van pakolva,ez megviseli,és sokkot kaphat,elpusztulhat!Talán ezért mondják,hogy nem szerencsés gömbakváriumban tartani őket,macerásabb takarítani,és emiatt a halnak se jó!Nekem is gömbben vannak,2db a takarításuk megoldott,és nincs levegőztetőjük,mégis tiszták,jól érzik magukat!
Egész életében egy rossz szemüvegen (ez a gömbakvárium) át kell nézni a világot.
A gömb egy végtelen feület, ami megnehezíti a tájékozódást.
Nem láttam még 100 liter feletti gömbakváriumot. Az aranyhalnak pedig már méretéből is adódóan tekintélyes anyagcseréje van. Attól, hogy labirintkopoltyús, még szüksége van a tiszta vízre, legfeljebb nem fullad meg.
Egy gömbakváriumot a kicsi talpa miatt be sem lehet rendezni igazán és nincs nyugodtabb hátsó része, ahová elbújhat a hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!