Lehet tenni akváriumba szerencsebambuszt?
Szerintem nem!
A szerencsebambusz nem vízinövény, és biztosan belerohadna. Lehet kapni nagyon szép növényeket az akváriumokba, amik mutatósak, és nem szennyezik a vizet. Tegnap jártam először a Bp.XIII., Váci úti átépített Tesco-ban. Nyílt egy új állateledeles, felszereléses áruház. Megnéztem, rohadt drága, de gyönyörűek az akváriumba való növényeik.
Tenni lehet az akváriumba de kész hülyeség,mert hamar szétrohadna vízben nagyobb károkat okozva mint szépséget.
Ez a növény nem vízinövény.
Bőségesen öntözzük, hetente. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye közepes, a félárnyékot kedveli. Nem bírja a direkt napfényt. Hőigénye közepes. Vigyázzunk a klóros csapviz nem tesz jót a növénynek!
Akváriumba nem is tudnád beletenni,még akkor sem ha sok vízre lenne szüksége.Ugyanis az akváriumnak szüksége van világításra.Ez már nem is tesz jót a növénynek
Meg nálunk a sarkon a kínai kajáldában is van vázában 3 szál és az már majdnem a plafonig ér.
Nekem is volt bambuszom, egyszer kaptam, csak kiraktam az ablakba, függönyön kívülre egy vázába, aztán elfelejtettem hogy ott van és rá se néztem és elszáradt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!