Hogy lehetne becsövezni a lakást a szobától a fürdőszoba lefolyójáig, hogy ne kelljen vödrökkel rohangálnom?
Én egy vízpumpával csinálom. Van egy Atman poerheadem, belső szűrőként működik. Vízcserekor kihúzom a konnektorból, a kinyomóágra rádugom az átlátszó slagot, kibattyogok a fürdőszobába, beirányítom a slag másik végét a kád szélére (egy műanyag pöcökkel rögzítem ha egyedül vagyok) újra bekapcsolom. =)
Ha már látom, hogy elég lesz, kihúzom a konnektorból leveszem a powerheadről a csövet és kész.
Visszafele egyszerűbb. Megfújom egy párszor, hogy kijöjjön belőle a ,,régi" víz. Rádugom a csaptelepre a csövet (ami a kádban volt), a másik végét rögzítem az akváriumba (pl.ha műanyag tetőd van akkor azt ha ráteszed már rögzült is) és lassan csoroghat is a víz, közben magadhoz is vehetsz némi alkoholt, sütit stb. =)
Nem szoktam állni hagyni a vizet, mivel lakásban lakom, így megoldhatatlan probléma lenne 150 liter vizet letárolni vödrökbe (15-20 vödör), de még soha nem volt problémám ezzel. Vízcsere után meg szoktam pörgetni kicsit a vizet (maxra állítom a powerheadet), seperc alatt elillan a klór, a vízértékeim normális értéket mutatnak. Így ha rendszeresítessz egy vízpumpát akkor több akváriumba tüdsz egymás után vizet cserélni 10 perc alatt.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!