Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 30 literes akváriumba mi...

Darkkingdom kérdése:

Egy 30 literes akváriumba mi a legkerőssebb szűrő amit bele rakhatok?

Figyelt kérdés
Azan az elven elindulva hogy túlszűrt akvárium nincs,melyik az a legerőssebb szűrő és egyben levegőztető is,és persze nem csinál olyan áramlást ami a benne élőket rápréseli az übegre :) amit egy 30 literesbe belerakhatok!?
2012. febr. 5. 13:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

mindegy át gondoltam,nem nagy összeg már inkább veszek egy jobbat és egy lessz benne :)

lényeg hogy akkor nagyon nagyon maximálisan 200l/h és esetleg 250l/h legyen és "nagy" szivagy legyen benne?

meg azok a dolgokamiket hable írt? és király lessz?

2012. febr. 5. 17:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

NEM!

A minimum vízforgatása legyen 180-200 l/h körül, hogy ha túl erős a sodrás, akkor erre az értékre le tudd venni.

De általában a maximum teljesítményt adják meg a gyártók, az meg lehet nagyobb , mert nem kell föltétlenül kihasználni!

Tehát ez pl jó, de látod, itt se írják, a minimum vízforgatást:

[link]

Ez is jó, itt írják a "tól-ig" értékeket:

[link]

2012. febr. 5. 18:06
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Hadd kötözködjek már egy kicsit, és előre elnézést kérek.

Pl a 37 literesbe egy eheim 2008-as szűrőt nem raknám bele, mert ocsmány nagy dög, de itt van elé raktam mutatom: [link]

Régen egy 20 literes akváriumban volt nekem egy Eheim 2006-os, az sokkal kisebb volt: [link]

Ez meg már szerintem túl gyenge lenne egy 30 literbe.

Ezt kidobtam pár év mulva, mert kicsit megrángattam a drótját, ahogy szedtem ki a vízből és mikor visszetettem a vízbe, 3x megrázott. Na de halak is a vízbe voltak, és őket érdekes módon nem rázta meg. Azaz nem lett bajuk.

A szűrőknek elöregszik a tapadókorongjuk és pl az eheim-ek 1-2 év mulva leesnek a falról, akkor lehet venni hozzá drágán újat. Az Aquael ebből a szempontból jobb, mert van neki egy akasztója amivel rá lehet akasztani az akvárium oldalára, tehát leesni nem tud, és annál fogva könnyen ki lehet emelni a vízből. Na meg szebb is, mert pl ha egy fekete hátteret odateszel, jobban beleolvad a környezetébe és nem lesz feltünő hogy ott van, mint az Eheim, ami meg egy ronda zöld kocka és a fél akváriumot elfoglalja.

2012. febr. 5. 18:53
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem kötözködés szerintem én nagyon szivesen várom aválaszokat :) de össze nevesszetek :D inkább minketten kaptok csokit a segitségért :) úgy vizsonoznám valahogy ..de nem nagyon tudom :)

Hát így képpel berakva az eheim a zöldes... eltakarná a fele aksit vagyis kivenné a helyet..

maradok akkor amit mnd aktten linkeltetek:

Aquael Fan 1-nél, meg ha nagy lenne az ármlás ahogy látom állítható az áramlás iránya kicsit ráállítom a falra és gyengül is nem?

Aquael Fan Mini az már gonolom kicsi lenne?Bár minek ha állítható az áramlás iránya!

Aquael Fan 1-nél tényleg csökken az áramlás ha a oldla fal felé irányitom a folyást? mert téglalp alapterületű az aksi!???

2012. febr. 5. 19:16
 15/19 A kérdező kommentje:
tehát hosszanti irányba de kicsit a falfelé irányulva!
2012. febr. 5. 19:30
 16/19 A kérdező kommentje:

de szerintem tuti ez a Aquael Fan 1 lessz ez még kinézetre is tetszik meg zat monjátok hog yjó..

akkor nagyonszuper

2012. febr. 5. 19:31
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha túl erős lejjebb tudod venni az ezüst tekerőjén:

[link]

(nem kell a fal felé fordítani)

2012. febr. 5. 19:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Le lehet tekerni nullára is, hogy ne follyon belőle a víz csak annak nincs értelme.
2012. febr. 5. 19:46
 19/19 A kérdező kommentje:
jajj ez nagyon király :) bekakkantok hogy szépen mondjam még képekkel is illusztrálva kapom :) ez nagyon jó... akkor ezt meg is veszem,kész elkelt :) köszönöm! Jár egy nagy tábla csoki neked :) meg aki segítettazoknak is :) plussz hable örök hála ár nagyon sok kérdésemnél segitettél!repülnek azöld ujjak :)
2012. febr. 5. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!