Az baj hogy ha 3-4 naponta kinyomkodom a belső szűrőm szivacsát?
3.!
Úgy értettem, hogy 2 hét a minimum! 2-3 hónap valóban optimálisabb, de azért egy átlag akváriumban egy átlag belső szűrő közel sem bír fél évet! Meg lehet csinálni, de azért ez egy szélsőséges eset!
Hát pedig nekem 112 literesbe van egy AquaEl Fan2 Plus, ami elég gyenge bele, és mégis kibír egy csomó időt. Most is csak azért mostam ki, mert átrendeztem az akváriumot és csináltam egy 40% vízcserét közben, mondom akkor kimosom a szűrőt is. De nem volt gyengébb az áramlás egyáltalán.
Ha 1-2 hónapnál kevesebb időközönként kell a szűrőt mosni, akkor ott valami baj van. Vagy rengeteg a hal, vagy nem jó minőségű kajával van etetve és túl is etet az illető (pl. a szárított meg a lemezes kaják nem jók), vagy nagyon algás az akvárium vagy ilyesmi.
Persze ez mindenkinél változó, csak érdemes elgondolkozni, milyen is a szűrés. Én is tudom, hogy elég gyenge bele, de én ezt a szűrőt akkor a páromtól el tudtam hozni, mert neki már nem kellett. És úgy voltam vele, hogy ha nem lesz vele baj, akkor jó lesz ez és majd ha lesz pénzem veszek egy kisebb külsőt. Az a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!