Jó párosítás lenne?
Sziasztok!
Van egy 160l-es akváriumom.Külső és belső szűrők: [link] / [link] (Tudom hogy ez kevés, de van még egy légpumpa is..) [link] egyenlőre még nincs, arra még gyüjtenem kell.De 2x30W világítás lesz kb.Szeretnék bele 2-3 Vitorlást, 10-15db Neonhalat, 5db Xiphot, 5db Guppit, 5db Black mollyt, 5db Algaevő csíkhalat, 5db Páncélos harcsát, 5-6db Garnélát.. Kb. Jó párosítás lenne ez egy olyan 160-200literes akváriumba?
Nem. Ez rengeteg. És a szűrésed nagyon gyenge, így max. a Neonokat meg még egy valami csapathalat bírna el az akvárium.
Ha lenne rendes külső szűrőd (pl. egy Atman At-3336), akkor se lehetne ennyi mindent bepakolni. 2-3 vitorlás hülyeség, párosával kell őket tartani, és saját maguk választanak párt, tehát minimum 4-6 db-ot illik tartani, annak kell már kb. 300 liter.
A garnélákat szétszednék a halak. Főleg a vitorlások. De azok még a neonokat is meg a guppikat...
Az elevenszülők meg totál el fognak szaporodni.
Én a helyedben nem tennék bele most semmit, hanem vennék egy értelmes külső szűrőt. Hosszú távon nem fogja elbírni ez a kis szűrő az akváriumodat és nagyon nagy bajok lesznek (brutális algásodás, vízminőség romlás, mérgezés, betegségek, pusztulás).
Ha meg nagyon akarsz valamit, akkor csak a neonok meg a páncélosok és ennyi.
Ha megveszed a rendes külsőt, akkor mehet bele 20 neon, 3 anci, 8 páncélosharcsa, meg még egy valami nagyobb testű csapat, pl. egy baltahasú lazac csapat vagy valami ilyesmi.
Ja és ha nincs világításod, akkor még főleg ne csinálj semmit. Anélkül a növények kipusztulnak, és barna algád is lesz rögtön. A halak egészséges életéhez és a megfelelő vízminőséghez pedig muszáj élő növényt telepíteni.
Így még véletlenül se kezdj bele semmibe, ez így nagyon hiányos és rossz. Amíg nem lesz meg mindenből a megfelelő, addig olvass sokat a témában. Egyébként is 2-3 hetet kell várni míg beáll a víz, csak utána hozhatnád a halakat.
Ez a szűrés egy semmiség, nem bír el ekkora akváriummal.
A halak nagyjából jók, de én csak 1 féle eleven szülőt tartanék. Úgy is elszaporodnak, és akkor mér nagyon sokan lesznek. Inkább neonból és páncélosból raknék még bele.
(egyébként a baltahasúak tényleg jobban illenének ide, mint az eleven szülők)
Garnélát meg nem lehet ilyen akviban tartani.
Belső szűrőből az aquael fan 3 kell!
nagyon gyenge a szűrés és nem értem hogy mire gyűjtesz?
vegyél egy külső szűrőt, használtan elég olcsón meg lehet úszni.
nekem 165 literben van egy atman at-3338 és az az amire azt lehet mondani hogy jó a szűrés.
előtte volt egy 3 literes szűrőtérfogatú 500 l/h-s külső szűrőm és az sem bírta rendesen megszűrni szóval inkább a belső és az akasztós helyett vegyél egy külsőt.
csak egy ötlet de ha az akasztós szűrő beszívó csövére tennél egy szivacsot hogy ne szívjon be koszt és megtöltenéd siporax mini-vel akkor az lehetne a biológiai szűrő, a belső meg elvégezhetné a mechanikait.
így is nagyon gyenge de egy kicsit javítanál rajta.
ami első 2 link nálam jó az 11e forint, még megdobod 3-mal és kapsz egy ilyet.
nem egy nagy márka de jobb mint hogy semmi nincs, és ha jó biológiai szűrőanyagot teszel bele pl siporax: [link] akkor jó lehet.
tartályméretet nem látok de legalább 1 liter de inkább 2 siporaxot érdemes tenni bele mert nem lehet valami nagy a szűrőtérfogat.
így jó a 3. link. a levegőztető helyett inkább egy olcsóbb belső szűrőt vennék, ami elvégzi a mechnikai szűrést, a külső szűrőbe meg csak biológiai szűrőanyagot tennék és a beszívó csövére tennék egy szivacsot hogy ne szívjon be koszt.
a belső szűrőt lehetne havonta takarítani, viszont a külsőt elég lenne félévente.
szóval csak 4-5 ezer forinttal költesz többet de sokkal jobb a szűrésed és a belső szűrő levegőztet is, és ha a külső szűrőt úgy állítod hogy fodrozza a vízfelszínt akkor az is kever levegőt a vízbe.
vagy ez is jó külső szűrő, ez mellé már belső sem kell.
hagysz ülepítő részt ami üres, az alsó tálcába mehet kerámiagyűrű és a szivacs amit adnak hozzá, a másikba pedig full siporax és a tetejére egy réteg perlonvatta.
ez a megoldás így egy ismerősnél 6 éve hibátlanul kielégít egy 240 literes akváriumot is.
a levegőztetést meg megoldhatod esőztetővel, úgy hogy fodrozza a vízfelszínt.
talán ez a legjobb és legolcsóbb ötlet.
a szűrő hangtalan, olyan halk mint az én atman at-3338-asom, megbízható mert 6 éve csak tömítést kellett benne cserélni és van hozzá alkatrész utánpótlás is.
remélem tudtam segíteni.
ez rengeteg hal. tegyél kevesebb fajtából
pl neonhal, vitorlás, páncélosharcsa
vagy molly, xifo, algaevő, guppy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!