Milyen kező 60-as szettet vegyek?
Akvárium (72 literes, nem sokkal nagyobb mint a 60 literes, de olyan nekik nincs):
6ezer Ft
Szűrő: Eheim 2010: szintén 6ezer Ft
Levegőztető felesleges, mert a ha a szűrőt úgy állítod, hogy fodrozza a felszínt, akkor oldódik be elég oxigén.
Világítást elég olcsón meg lehet házilag oldani, de egy ekkora akváriumra ha csinálsz fa tetőt és veszel két olcsóbb armatúrát, és abba csöveket ki lehet hozni az egészet kb. 5ezerből.
Aljzat: ennek az ára rajtad múlik, legolcsóbb és legjobb a fekete bazaltzúzalék vagy az apró szemű sóder (ez nem igazán jó a növényeknek). Szerintem ami jó árban is és a növények is szeretik az a JBL Manado, nekem is ez van, csak rohadt nehéz bele ültetni...de hát én is megoldottam. :) Vannak drágábbak is, pl. Aquatic Nature Pro-Soil, ez is egy nagyon jó talaj.
Kell még fűtő, egy ekkora akváriumba kb. 3ezer Ft. Meg persze kellenek növények, hőmérő, vödrök, leszívócső meg ilyen apróságok, meg aztán a halak. :) Semmilyen vegyszerre nem lesz szükséged, ne fogadj el semmit, ha valamit akarnak neked adni. Csak 2 hétig járasd üresen az akváriumot a halak jövetele előtt, akkor is 8-10es csoportokban, 1 hét eltolással telepítsd be őket. Mondjuk nem is tudsz majd sokat bele tenni, mert nem nagy az akvárium.
Ha kicsit túl is léped a 25 ezer Ft-ot, inkább legyen az egész kicsit drágább, mint ne legyen jó pl. a szűrés és megbetegedjenek a halaid. Ennyit megér szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!