Fakérget mivel kell le kezelni h belehessen teni az akváriumba?
Csersavval szokták, de mittudomén hol lehet olyat kapni.
Én általában csak simán bedobálok a vízbe vékony faágakat és kész. De száraz ágat szoktam csak, mert ami nedves az nem jó, az könnyen megpenészedik a vízben. Mielőtt akváriumba teszem, lemosom forró vízzel, hogy ne maradjon rajta semmilyen kis élőlény.
Szóval én csak vékony fűzfaágakat szoktam beleállítgatni a talajba, az nem penészedik meg.
De nagyobb fakérget igazából még nem próbáltam. Az valahogy eszembe sem jutott. Ha ilyen nagy fát akarok, akkor veszek a boltban vasfát, az annyiból jobb is, mert nehezebb és könnyebben lemerül. De szerintem a fakérged az lehet nem fog lemerülni soha, meg lehet hogy az csak szétrohad a vízben. Nem tudom.
Nem komplikáltabb.
Agyon lehet komplikálni, mint mindent és ahogy jellemző is ez kis hazánkra, de nem komplikáltabb.
Le kell forrázni, és mehet a vízbe. Eleinte színezni fog, de aki fakérget rak az akviba, annak gondolom többek között ez (is) a célja.
A puhább kérgek hamar korhadásnak indulnak, ezt pl panaque fajtájú halak meghálálják. De általában a kemény teljesen kiszáradt platán kéreget szokás használni akváriumban, ez elég tartós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!