Miért halhattak meg a csiga sügereim SOS (kép lent )?
Más hal volt az akváriumban? Nem mutatnak tüneteket?
Írd le a tartási körülményeket, és ha lehet,mutass egy képet az akváriumról.
Írd le a tartási körülményeket, és ha lehet,mutass egy képet az akváriumról.
Sziasztok.
Nemrég jött egy csapat a meglévőek mellé.
nem hiszem hogy oxigénhiány,mert van egy szivacsszűrő,és egy belső szűrő is az akváriumban , amiből megy elég bubi a vízbe.
Tudom guppikat nem lehetne mellettük tartani , de azok vannak bent, vagy öten,a csigasügerek eleinte 12en voltak,most vagy 25en30an.
Tüneteket nem mutattak,reggel még egyiknek se volt baja,olyan dél körül meg már mind a ketten feküdtek :S
A koportyuférget hogy lehet észrevenni és kezelni?
Amúgy 26,5 fokon tartom őket,van bent 2 hosszú levelű növény.A belső szűrő óránként 4x forgatja át a vizet,és akkor ehez jön még a szivacsszűrő.
tanácstalan vagyok,remélem több ilyen baleset,vagy nem tudom mi nem lesz :S
Hány literes akvárium, milyen pontosan a belső szűrő márkája, típusa, mivel etetsz, mennyi vizet cserélsz?
És egyébként mennyi csigaházad van?
A kopoltyúféreg nem fejlődik ki ilyen gyorsan. Ilyen erős kopoltyútágulásnál ha a tetem kopoltyúfedelét levágod, akkor nagyítóval látnád a bevérzéseket vagy a férgeket.
De ez leginkább ammóniamérgezés. A 4x-es vízforgatás nagyon kevés, főleg ha még rendes biológiai szűrés sincs.
70 literes nem tudom pontosan milyen a belső szűrő,mert ajándékba kaptam az első csigasügér kolóniához,mert komplett akváriumot kaptam,hogy milyen a kaja azt se tudom , mert azt is ajándékba kaptam a sügikhet.
Amúgy nagyon sok csigaház van bent,fullon van az ajzat.
A második csapatot vettem.
Kemény vízben könnyű ammóniamérgezést kapni. A kemény víz kémhatása lúgos, amin az ammónia különösen mérgezővé válik. A csigaházak még tovább is keményítik a csapvizet. A szűrésed elég gyenge, a kettő együtt már könnyen vezet mérgezéshez, különösen az új halak érkezése után, amikor hirtelen növekedett a terhelés. Eleve több halad van a kelleténél, és egyszerre sem ajánlott ilyen sok halat hozni.
Erre a mérgezésre a gyors segítség az azonnali vízcsere erős levegőztetéssel, hosszú távon meg egy jobb szűrő.
Köszi köszi,kértem kölcsön még 1 levegőztetőt,és cseréltem 1/3 mad akváriumvizet.
Hamarosan beszerzek egy nagyobb szűrőt/vízforgatót,és egy nagyobb akváriumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!