S. O. S Haltenyésztési tanácsok (sürgős)!?
Van egy nőstény guppim 1 nagy baj van.
Az van,hogy terhes és idegen.Olyan szempontból,hogy 1 hónapja van nálam(3 és fél hétig karanténban volt).
Trhes.1szer szült 1 kicsit de utánna néztem de semmi.A kicsi születése után 3 nap telt el és semmi.Hát észrevettem halszerű valamit az a talajon.Hát mi?Egy halott kicsi.Jobban megnézem a talajt és kaptam még 2-tőt. Lehetséges,hogy halva születtek,ha igen mitől van?,mivel akadájozhato meg?
az a gond hogy a guppi megeszi a kicsiket amint megszületnek szóval azt kellene megoldani hogy a karanténból szülőakváriumot csinálsz és teszel bele jó sok növényt ahova a kicsik el tudnak bújni. amint megszülettek a kicsik rögtön át kel tenni az anyát a közösbe vagy kaja lesz a kicsikből.
arról hogy halva születnek nem hallottam és nem is tapasztaltam de nem tudom.
tipikus kezdőhiba. tegyél az akváriumba sok búvóhelyet pl jávai mohát vagy esetleg nagyobb szivacsszerű követ, győkereket. legyen kicsit meelegebb a víz 28-30 fokos a szülés elötti is utáni pár napban.(milőtt szül telsen fekete lesz a hasa) együtt tarthatod őketde akkor gyakrabban kell takaritani vagy nagobb szűrés szükséges viszont megszabadulsz a nemkivánt terhességtől is.ha szűrőd az akváriumot tegyél a beáromló víz nyilására gézt.
aaz "elpusztult guppi kölyök hullak"at nevezzük elpusztult guppi ivadékoknak, mert ha bemész ezzela kérdéssel egy kereskedésbe arconröhögnek. a kicsiket szedd ki az akváriumból. azért pusztulhattak el mert valószinúlg nem tudtak elég hamar elbujni vagy nem volt búvohely. vagy olyanra is volt példa hogy egy tenyéztő megnyomkodta a nőstény hasát igy viszont lehetségs hogy lpusztult ivadékok is világra jöttek az életben maradtak mellt.
ha van még kérdésed nekem irjál nyugidtan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!