Szeretném az akváriumom "begyepesíteni", nem baj ha? (lent)
Szeretném az ajzatot "begyepesíteni..." de nem tudom,hogy (Bocs ha nagy ellentmondást írok)baj-e, mert vannak algaevő harcsáim, ancik... azoknak ez gáz?Tehát ha mindenáron akarom, akkor hátul ami kevésbé látszik a díszek miatt hagyak nekik sima helyet?Vagy abszolúdt nem jó gyepesíteni ha vannak ilyen algaevők?(Nem tudom mennyire bántanák őket vagy éppen zavarná őket...?)Tehát az aljnövényzet között is kitudnák tapogatni a ledobott úgymond ancichipszet is?(Ha lehet alj növényt nekik mi lenne az?)
Szivesen és örömmel várok véleményeket és tippeket is esetleg!
Nem a harcsák jelentenék a fő gondot. A legtöbb gyepet képző növény nagyon fényigényes. Van olyan, amelyik kevesebb fényen is elvan, de gyors növekedésre ezek is csak erős fényen képesek. Például én úgy fél éve ültettem Marsilea gyepet, és alig a duplájára fejlődött, közepes fényerőn. A nagy fényerővel meg egy csomó mást is fejleszteni kell, különben algatenger lesz az akváriumból. Kell bivalyerős szűrés is, mert egy gyepet nem lehet rendesen aljzatporszívózni. Szóval az igazi gyep az egy elég bonyolult, drága és munkaigényes dolog.
Hamis gyepet lehet készíteni lapos kövekre kötözött mohafélékből. A gömbalga is alkalmas erre a célra, az nőni nem fog ugyan egy centit se, de legalább bárhol megmarad.
Nagyon szépen köszönöm hát egy darab sera blue sky 18w-os 60cm es csövem van...gondolom ezekszerint ez nem jó,vagyis hát munkaigényes...értem!Akkor inkább maradok az oylna növényeknél ami ehez a csőhöz jóó és kihagyom agyepet!
Nagyon köszönöm a válaszod :)
Én sok gömbmohát vettem egyszer, kilapítottam és összevarrtam őket a szélénél egy nagy lepénnyé. Azóta így van, nem nőtt semmit, de nem barnul. Egy kis szúnyoghálót is varrtam alá, mert szét akart esni. És damillal varrtam, mert a cérna szétázik a vízben :)
Nagyon kevés a fényed. A gömbmoha megmarad alatta, de jávai moha nem biztos, az már lehet hogy elbarnul, de kipróbálhatod, jávai mohát damillal simán rá lehet tekerni egy vasfára pl, lerakod és kész a fű.
Az előző gömbmoha formációhoz elég 1 cső is.
De jávaihoz szerintem 2 cső kell, vagy legalább másfél. Pl ilyet is rakhatsz a cső mellé pluszban, ez olcsó és nem kell hozzá foglalat, de nincs sok fénye, csak kb mint egy fél csőnek: [link]
Ilyen a jávai moha:
Volt ilyenem is régen, ez is úgy volt, hogy itt végülis talaj nem volt semmi, csak egy csomó vasfa, mindegyikre kötöztem jávai mohát: [link]
Meg volt benne "lilaoepsis" fű is, azt meg csak kiszedtem a cserépből, de a gyapotot rajta hagytam, egy befőttes gumival össszegumiztam és a közepébe egy kavicsot bele gumiztam, hogy ne repüljön fel. Aztán volt hogy felrepült: [link]
Persze, fölülre a másik cső mellé tedd.
Az mindegy, hogy vízalatti a neve, csak azért hívják úgy, mert az úgy le van szigetelve hogy ha bedobod a vízbe, akkor sem lesz baja, de amúgy semmi extra, ugyanúgy világít a szárazon is mint egy sima neon, csak kicsit gyengébben és 2cm vastag. Mondjuk ha egy 50cm hosszút veszel az már jó.
Erről mi a véleményetek? tudom hogy egy árban van,de ez is jólenne? vagy inkább biztos ami biztos hogy egy csövet vegyek?
Persze. Vehetsz olyat. Én még nem láttam olyat élőben, de mindegy.
Én ilyet vettem, kb 20centit csak 200 Ft-ér:
Aztán fogtam egy papírcsövet (amire a méterárú boltban vannak tekerve a rongyok, félbevágtam hosszában és ráragasztottam belülre a fényvisszaverő fóliát a szélére meg fekete szigetelőszalagot. És azt tettem neonok fölé.
Vagy ha tudsz egy aluminium eresz csatornát szerezni az is megfelel a célnak.
Én azért nem alszom, mert amint hazajöttem melóbol, kidőltem és aludtam egy csomót. Utána zongoráztam, meg néztem filmet. A barátom meg beteg és ápolni kell, lázas, de holnap megyünk dolgozni. Ő reggel 8-ra, sajnos muszáj neki betegen is. Én meg majd csak délre. Nekem könnyebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!