Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Afrikai zebracsiga ügyben...

Darkkingdom kérdése:

Afrikai zebracsiga ügyben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
(Neritina natalensis sp. Zebra)Afrikai zebracsiga érdekelne...olvastam róla a diszhal.info-nál...de személyes tapasztalatok is érdekelnének!Tényleg igaz hogy nem szaporodik akváriumban?Akármennyit is tartanék?Növényeket bántja?"jó" algaevő?Mennyibe fáj egy ilyen csiga?(Azt azért nem találatm meg)
2012. jan. 22. 14:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. jan. 22. 15:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Pesten vettem őket boltban és úgy emlékszem 500 Ft-nál kevesebb volt darabja, de nem nagy felnőtt csigákat vettem, hanem csak kisebbeket. Azt olcsóbban adták és azok jobbak is, mert tovább élnek.

Nem bántják a növényeket egyáltalán. 2db sűrűn beültetett növényes akváriumban tartom őket. Egy 200 literes és egy 37 literesben vannak spilky-, és zebracsigáim. Ezek nem szaporodnak el. Mellesleg a spilky szerintem szebb, színre is, meg annak szarva is van.

Ezen kívül vannak hólyagcsigáim, abból persze több van, az szaporodik rendesen, de tudom kezelni a szaporulatot. Pl ha nem etetem túl a halaimat akkor már nem marad a csigáknak annyi kaja és nem lesznek olyan sokan. Azaz ha mégis valamilyen okból túl sok lenne, akkor kiszedek párat és bedobom a botiának a barátom akváriumába, és ott is élnek egy darabig, aztán amikor kedve van a botiának, akkor elfogyaszt néhány csigát.

2012. jan. 22. 17:34
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm neked is a segítséget :) ma felmentem pestre hogy veszek zebra csigát de sajnos csak jarjar csiga volt kicsik 1600-ft-ért anyit azért 1 csigáért nme szerertnék 2-3 ért már rendben lenne,ezért akartam zebracsigát de a környékünkön nem lehet kapni mégeggyszer pestremenni meg már nem nagyon poén 2 csigáért :) ezek a POSTÁZÁST bírják?
2012. jan. 22. 20:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!