(Neritina natalensis sp. Zebra)Afrikai zebracsiga érdekelne...olvastam róla a diszhal.info-nál...de személyes tapasztalatok is érdekelnének!Tényleg igaz hogy nem szaporodik akváriumban?Akármennyit is tartanék?Növényeket bántja?"jó" algaevő?Mennyibe fáj egy ilyen csiga?(Azt azért nem találatm meg)
Én tartottam, nekem sem szaporodott. Inkább javasolnám az almacsigát. Könnyen szaporodik, jó algaevő, ha van elég eleség a növényeket sem piszkálja. Viszont akváriumát fedni kell, mert kimászik!
2012. jan. 22. 15:02
3/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Nekem jobb lenne ha nem szaporodna...
De ha akarok csigát hogy szaporodjon... és veszek mondjuk egy 15-20 literes akváriumot akkor kell nekik szűrés bele?(Mondjuk gondolom kell de elég egy minimális?)Ja és elég akkora akvárium?Mondjuk az almacsigának?
2012. jan. 22. 15:19
4/13 anonim válasza:
Nálunk Debrecenben 300 FT-ba fáj:) Jó algaevő, de nem bántja a növényeket. Nem szaporodik akváriumba, de petéket rak le csak nem kel ki soha, csak brakk vízben kelnek ki:) Ja és fedd le az akváriumot, mert kimászhatnak:)
2012. jan. 22. 15:20
5/13 anonim válasza:
Nem kell nekik szűrés, levegőztetés még melegítés sem. Igénytelenek. Képesek egy befőttes üvegben is szaporodni.:) Nekem is egy 20l-es aksiban vannak, garnéla rákokkal algaevő gyanánt. Gyönyörűen tisztán tartják. De az alga mellett kell nekik alga tablettát adni és szeretik a forrázott salátát is. Szeretnek kimászni, ezért fedd le az aksit.
2012. jan. 22. 15:23
6/13 anonim válasza:
15-20 literes akvárium elég lenne, de az almacsiga 5 cm-re nő meg és még szaporodik is. A zebracsigának is nagyobb helyre van szüksége, mert 5cm-re is megnőhet:)
Inkább ilyen kis helyre vegyél mondjuk süncsigát, az is jó algaevő nem bántja a növényeket, és csak 1.5-2 cm-re nő meg:) Mondjuk ő már 500-800 Ft között van darabja:)
2012. jan. 22. 15:24
7/13 anonim válasza:
ma 15:23
Nem értek veled egyet.
Kell szűrés, mivel algát esznek, nincs nagy tápértéke és többet is meg tudnak enni, ezért többet is piszkítanak. Szűrés minden akváriumba kell!
2012. jan. 22. 15:27
8/13 anonim válasza:
Hát akváriumban igen, de itt nincsenek halak. Ez egy teljesen növényes, garnélás aksi. Amit a növények kibocsátanak, bőven elég nekik. A garnélák is és a csigáim is szaporodnak nagyon szépen. Persze, rendszeres részleges vízcsere.
2012. jan. 22. 15:32
9/13 A kérdező kommentje:
Nah most én a zebra csigát egy 90 literes aksiba akarom rakni!Csak gondolatm almacsiga is lehetne egy külön kicsi aksiba azért kérdeztem a 15-öset amibe semmi halat (logikusan 30 liter alatti......) hanem csak elmacsigát azért kérdeztem hogy kell e szűrés...a 90-esbe van csak abba nem akarom hogy szaporodjanak!
2012. jan. 22. 15:39
10/13 anonim válasza:
Nekem sosem volt szűrésük, még is szaporodtak. Ha halakkal vannak azok felfalják a petéket, de ha csak csiga van akkor megmaradnak többnyire. De azért növényeket tegyél be nekik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!