Mennyi jbl manadot vegyek 112 literes akváriumba? 4 centi vastagon szeretném. Ja és működő akvba szeretném cserélni. Ha vissza töltöm a vizet nagyon fel fog kavarodni?
Én 5 literes Aquabasis Plust vettem meg 10 literes Manadot, így pont elég 112 literbe. Fel fog keveredni, tiszta vörös por lesz minden, de pár nap alatt leülepszik, megszűri a szűrő. Viszont nem hiszem, hogy a halak örülnének neki...nekem konkrétan ilyen volt feltöltéskor, majdnem rosszul lettünk párommal mikor töltöttük :)
Másnapra ilyen lett:
Aztán szép fokozatosan letisztult. Most meg már kész dzsungel, de arról nincs normális képem. :)
Na már én is hozzászólok ehhez a felkavarodás témához, mert tegnap ez lemaradt és látom, itt lassan vitafórum kezdődik...
Mielőtt beleteszed az akváriumba a manado-t, többször mosd át, addig, amíg jön belőle a barnás "trutyi". Hiába mondják a boltban vagy van ráírva az, hogy mosás nélkül az akváruimba rakható, az eredmény egy zavaros maszlag lesz pár napig és miután leülnek a kis részecskék az akvárium aljára, lehet, hogy tiszta lesz a víz, de mihelyt kicsit belenyúlsz a dekorba vagy új növényt telepítesz megint "szép" barna átláthatatlan káosz kapsz 1-2 napra. A mosástól pedig annyi hasznos anyag nem távozik a talajból, hogy az jelentős veszteség legyen, viszont ha átmosod, akkor a szállítás és pakolás és miden egyéb mozgatás során keletkezett törmelék, por, idegen anyag kikerül a talajból, így biztos nem viszel be az akváriumba nem oda való bacikat, koszt, vírust stb-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!