Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyi jbl manadot vegyek 112...

Mennyi jbl manadot vegyek 112 literes akváriumba? 4 centi vastagon szeretném. Ja és működő akvba szeretném cserélni. Ha vissza töltöm a vizet nagyon fel fog kavarodni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 16:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én 5 literes Aquabasis Plust vettem meg 10 literes Manadot, így pont elég 112 literbe. Fel fog keveredni, tiszta vörös por lesz minden, de pár nap alatt leülepszik, megszűri a szűrő. Viszont nem hiszem, hogy a halak örülnének neki...nekem konkrétan ilyen volt feltöltéskor, majdnem rosszul lettünk párommal mikor töltöttük :)

[link]

Másnapra ilyen lett:

[link]

Aztán szép fokozatosan letisztult. Most meg már kész dzsungel, de arról nincs normális képem. :)

2012. jan. 20. 22:06
 12/14 anonim ***** válasza:
igen, utolsó válaszoló pont jó példa arra, hogyan ne vigyázzunk a manadoval. Természetesen ez nem árt a halaknak meg semmi bajt nem okoz, de ha átmosod előtte (nekem 3 körben tisztult le a víz) akkor elkerülhető. Ha megvárod, hogy leülepedjen egy része a szűrőbe megy, ami így feleslegesen koszolódik már az indulásnál, illetve ha az a sok por leül az aljára, ugyanúgy ismét felkeveredhet, ha mondjuk beültetsz valamit és nem figyelsz.
2012. jan. 20. 22:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Ki lett öblítve a manado, de nyilván nem fogom annyiszor átmosni, mint mondjuk a bazaltot vagy a homokot...hidd el, volt abba is részem, egy napig mostam a 300 meg a 160 literes akváriumba (kellett vagy 30 kiló bele...). A táptalajt meg TILOS akár még öblíteni is...szóval ez ezzel jár, a szűrő szivacsot meg nyugodtan ki lehet mosni akkor induló akváriumnál, 1 nap alatt nem fog benne neked baktérium megtelepedni. Max. akkor nyomsz bele bacikultúrát, miután letisztult a víz. Ha egyáltalán nyom bele az ember, én tettem mondjuk. De csak azért, mert egy kisebb akváriumot áttelepítettem ebbe és nem akartam 2 hetet várni, amikor eleve ott volt az érett víz is a másikból. De azóta se volt halhullás, szóval akkor csak nem lett senkinek semmi baja...pedig elég érzékeny nano halaim meg garnéláim is vannak.
2012. jan. 20. 22:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Na már én is hozzászólok ehhez a felkavarodás témához, mert tegnap ez lemaradt és látom, itt lassan vitafórum kezdődik...

Mielőtt beleteszed az akváriumba a manado-t, többször mosd át, addig, amíg jön belőle a barnás "trutyi". Hiába mondják a boltban vagy van ráírva az, hogy mosás nélkül az akváruimba rakható, az eredmény egy zavaros maszlag lesz pár napig és miután leülnek a kis részecskék az akvárium aljára, lehet, hogy tiszta lesz a víz, de mihelyt kicsit belenyúlsz a dekorba vagy új növényt telepítesz megint "szép" barna átláthatatlan káosz kapsz 1-2 napra. A mosástól pedig annyi hasznos anyag nem távozik a talajból, hogy az jelentős veszteség legyen, viszont ha átmosod, akkor a szállítás és pakolás és miden egyéb mozgatás során keletkezett törmelék, por, idegen anyag kikerül a talajból, így biztos nem viszel be az akváriumba nem oda való bacikat, koszt, vírust stb-t.

2012. jan. 21. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!