Milyen vízelőkészítőt tegyek az akváriumba?
Figyelt kérdés
Most kaptam egy 54l akvárium szettet, melybe ajándékba volt tetra fajtájú vízelőkészítő pontosan 4db(aqua safe,nitrate minus,crystal water,pleco multi wafers)..és az lenne a kérdésem,hogy ezeket egyszerre beletehettem az akváriumba?nem lesz semmi gond vele? korábban kisebb akváriumom volt,melybe antiklórt és metilinkéket használtam! a tetrával együttesen ezeket is alkalmazhatom?? minnél fontosabb lenne,hogy be tudjam üzemelni az akváriumot :) köszönöm előre a válaszokat!!!2012. jan. 19. 22:40
1/2 Platypus válasza:
Ezek közül egyedül az aqua safe vízelőkészítő, ezt add a cserevízhez minden alkalommal mielőtt az akváriumba öntenéd. Ez megfelel az antiklórnak, csak sokkal több annál. A nitrate minus, na ez egy kérdéses lötty, inkább vizet cserélj hetente, az egy bevált módszer nitrátmentesítésre. A Crystal water alumínumsókat tartalmaz, a kis lebegő szennyeződéseket csapja össze, de ennek a szerepét a perlonvatta is ellátja egy szűrőben. Meg eleve csak akkor kell ha zavaros a víz. Én nem öntenék fölösleges fémsókat az akváriumba. A pleco wafer meg egy haleleség algaevőknek. A metilinkék használata egészséges akváriumban szigorúan tilos, ez egy erős gyógyszer baktériumos fertőzésekre.
2/2 A kérdező kommentje:
Hetente amikor cserélem az akvárium felét akkor, mielőtt beleönteném tehettek a vödörbe aqva safet minden héten?és amint megcsinálom tehettem is az akváriumba a halakhoz vagy hagyjam állni?(kb. mennyi ideig)Köszönöm a válaszodat!!
2012. jan. 20. 13:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!