54l akvárium vizét milyen időközöntként kell cserélni?
Figyelt kérdés
Az akvárium a felét hetente kell leengedni vagy elég mondjuk 2hetenként is? és ilyenkor is kell beleteni a vízbe különböző tisztítókat??nem lesz káros a halra,hogy egyből érintkezik vele??2012. jan. 20. 14:00
1/3 anonim válasza:
Nem kell az akvárium vizét leengedni, csak tisztántartani. Nem szabad túletetni, nem szabad megvárni, amíg a nyövények szétrohadnak, a halkakát, ha lemerül az alj-ra, le kell egy gumicsővel szippantani. Az akváriumot nem szabad a fényen( nap)tartani, a hátsórészét árnyékolni kell. Olyan halakat kell tartani, akik gondoskodnak az akvárium tisztántartásáról. Olvasgass az akvarisztikáról könyvet, és csak akkor vállalkozz élőlények tartására, ha már alapfokú jártasságot szereztél.
2/3 anonim válasza:
"és ilyenkor is kell beleteni a vízbe különböző tisztítókat??"
nem. maximum csak vízelőkészítőt, ami arra való, hogy megköti a vízben lévő Klórt, ami nem túl jó az akváriumban lévő halaknak/élőlényeknek. De hagyhatod állni 1 napig egy tiszta vödörben a vizet, hogy kipárologjon belőle a klór, akkor nem kell vízelőkészítő sem.
Semmi más dolgot nem szabad beletenni. Se metilinkéket, se malachitzöldet, se semmit, amit az eladók mondanak, mivel ezek megölik a szűrőben lévő szűrőbacikat.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Korábban is volt akváriumom csak jóval kisebb, amibe metilinkéket használtam,mert az eladók azt tanácsolták,hogy nagyon fontos:S hát rosszul is jártam vele.. De most már tudom,hogy nem szabad :)
2012. jan. 20. 14:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!