Gregory730 kérdése:
Ez micsoda, mitől alakult ki?
2012. jan. 13. 11:33
2/8 uccu válasza:
Szerintem alga. De kicsit féltem megnyitni a képet, hogy mid kékült el?
3/8 A kérdező kommentje:
Azt hittem egyértelmű, hogy az alga kék színű. mindegy
Ez a cucc a hátteremen van. :D
2012. jan. 13. 12:15
4/8 Platypus válasza:
Cyanobaktérium avagy kékalga. Nem túl egészséges cucc, mert képes mérgeket termelni. Magas ammóniaszintre utal.
5/8 A kérdező kommentje:
értem köszönöm
:(
2012. jan. 13. 14:56
6/8 anonim válasza:
Tényleg kék algának néz ki.
Azzal az a baj, hogy csak a neve alga, de amúgy egy fotoszintetizáló baktérium. Veszélyes! És nem is túl egyszerű megszabadulni tőle. Szerencse, hogy a legtöbb kivehető tereptárgyakon van, így azokról könnyen eltávolíthatod. Amúgy teljes elsötétítés, és antibiotikumos kezelés kell ellene. És gyakoribb vízcserék.
Sok nitráttól, foszfáttól, (akár túltápozás) és rossz világítástól lehet.
7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat. Mielőbb teszek ellene
2012. jan. 13. 21:51
8/8 anonim válasza:
Sajnos nem mielőbb kell, hanem AZONNAL(nem most fél 11-kor), ugyanis az alga az rossz vízminőségre utal (gondolom tudod), ami a halaknak önmagában sem jó, nem még akkor, ha kékalgád van. A rossz szűrés is közrejátszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!