Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi történt az aqua-soil talajjal?

Mi történt az aqua-soil talajjal?

Figyelt kérdés

Egy hete vettem 2 zacskóval, azóta bent álltak az előszobaszekrény aljában. És most vettem észre, hogy az egyik zacskó teljesen felfújódott (kb. ha ráugranék, feldurranna). A másik is kicsit pufi, de közel sem annyira. Ez gond? Vagy ez normális? Használhatom még?

A másik kérdésem pedig az lenne hogy ha már vannak halak az akváriumba, ahová tenném a talajt, akkor be kell áztatnom előtte? Mert a csomagoláson azt írják, hogy nem mossam meg előre, de gondolom ők hal nélküli akváriummal számolnak. Itt pedig egyszer azt az utasítást kaptam, hogy áztassam egy hétig. Abban a hétben cseréljem rajta a vizet, vagy csak ázik egy hetet és utána mehet is az akváriumba?

2012. jan. 9. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez egy táptalaj, tilos mosni és áztatni, hisz akkor kiáztatod belőle a lényeget! Szétszeded az akváriumot, ezt beteszed alulra, fölé meg teszel egy általános talajt, és így ülteted be a növényeket. Csak a táptalaj nem lehet az akváriumban, mindig kell fölé egy általános talaj! Aztán mehet minden vissza a az akváriumba, próbálj meg minél több vizet megmenteni, ne öntsd ki amit leszívtál, hanem tedd vödörbe és azt öntsd vissza. Érdemes a heti részleges vízcserével egybekötni az ilyen műveleteket.
2012. jan. 9. 11:52
 2/4 A kérdező kommentje:
jajj bocs, kicsit összekevertem a nevét :D szóval az aquatic nature pro-soilról van szó... íííí de gáz :D
2012. jan. 9. 12:02
 3/4 Platypus ***** válasza:
Ez nem táptalaj, hanem általános talaj, nem kell semmit fölé rakni. Kimosni sem kell, de nem is lehet azonnal állatokat rakni mellé, tehát működő akváriumba necces új talajnak. Új akváriumba mosás nélkül berakod, pár hétig állatok nélkül járatod, és mást nem is kell csinálnod vele. Mivel ez egy pH piszkáló talaj, ajánlott figyelned a keménységet és a pH-t az első pár hétben, hogy kiismerd a szokásait. A gázosodás nem baj.
2012. jan. 9. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ezt a talajt úgy szoktam működő akváriumba a halak alá berakni, hogy fogom a talajt, kiöntöm egy pohárba, a poharat megtöltöm vízzel, h megszívja magát.

Aztán a poharat beengedem az akváriumba, de lassan merítem a víz alá és amikor már a talaj közelében járok a kezemmel, akkor fejreborítom és lassan felemelem a poharat. Így kevésbé porzik.

Jó egyébként nem pohárral szoktam hanem egy 2 literes műanyagedénnyel, de az mindegy.

És egy nap nem töltök bele sokat. Hanem mindennap egy keveset. ELőbb-utóbb megtellik.

2012. jan. 9. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!