Elég lesz? Mennyi az ideális?
igazából ha ez komoly kérdés akkor ne kezdj még bele az akvarisztikába mert semmit sem tudsz.
olvasgass akvarista.hu-n és először gondolkozz mielőtt cselekszel.
ehhez az akváriumhoz kb. egy 1000 l/h-s külső szűrő kellene.
Nekem ilyen van benne:
Aquael powerhead cilculator 1100
Mondjuk elég erős, de szerintem nem is baj.
Egy picit csökkentettem a sodrását úgy, hogy ráhúztam egy kb 10 centis átlátszó gumicsövet és az oldalára fúrtam 4 lukat felforrósított csavarhúzóval.
Meg tettem rá egy szivacsot is, az 800 Ft. Még ezzel az egy vacakkal is elmegy, ha nem veszel külsőt, de hát nekem van az is.
Egy ilyen külsőm van:
Atman At-3335
Ha a belső szűrőt meg akarod tartani akkor egy nagyobb teljesítményű külsővel (1000-1200 l/h, min 6 literes szűrőtartály) is frankón működik a dolog. Az hogy mi az optimális az attól is függ, hogy milyen halakat fogsz tartani. Kisebb testűeknél általában nem baj ha alulméretezett a belső szűrő. Nagyobb testű (ami sokat eszik és ürít) halaknál a belső is legyen minél nagyobb, hogy ne nagyon tudjon leülepedni a mulm, pl. ilyenkor optimális egy 900 l/h-s külső+egy nagyobb 1000-1200 l/h-s belső 200 literhez. Persze az se baj ha nagyobb. =)
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!