Horvistvan kérdése:
Valami kicsi nagyon szapora állatkát juttattam az akváriumba ha boltból származó vízzel együtt. Szürke színűek és kb fél miliméter nagyok. A sóderágyon és az üvegen is mozognak. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
2012. jan. 7. 09:23
11/13 anonim válasza:
22:16 válaszoló voltam. Hát én a kiirtásukkal próbálkoztam egy halas könyv azt írta, hogy 10 literenként 2 oldjak fel egy Neomagnol tablettát oldjak fel a vízben. hát a hidrákat meg a planáriákat kiirtotta de sajnos az összes halam is megdöglött tőle. :( Már hiába vettem ki őket és raktam tiszta vízbe mind meghaltak. Azóta újraindítottam az akváriumot és nem volt ilyen gondom szerencsére. Lehet még ammónium nitrátos kezelést is alkalmazni azt is olvastam abban a könyvben, de mivel nincs tapasztalatom benne azt nem tudom garantálni, hogy sikeres lenne. Itt azt írja hogy 10 literenként 3 grammot oldjunk fel belőle és a haletetést 3 napra felfüggesztve ez idő alatt a medencét is árnyékoljuk be.
12/13 anonim válasza:
Ki a halakat a medencéből, bele egy edénybe, aztán le kell pucolni az egész akvárium vizét, kavics mosással, növények letisztogatasaval együtt.
Neomagnolt én csak a régi, még nem leszűrt, de már haltalanított vízbe tenném, és hagynám hatni legalább egy fél órát, és utána kezdeném csak el a takarítást.
Az új vizet pedig Sera aquatan-nal és barátaival beállítanám.
Egyedül azt nem tudom még, hogy tudnád a kiemelt halakat minimális stresszel, de letisztítva vissza juttatni az akváriumba...
Ja! És tuti lecseszném a kisallatkereskedőt...
Mert akármi is mozog a kavicsot nálad, azt tuti nem te kérted a vizedbe.
13/13 anonim válasza:
Na jó, most látom, hogy ez nem egy friss kérdés volt.
De megkérdezhetem, hogy mi lett a történet folytatása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!