Milyen anyagból tudok ivadék nevelő hálót készíteni?
Figyelt kérdés
azt gondoltam hogy vastag drótból lenne a váz és arra kellene valami háló de az mi legyen?
és mekkora legyen ha dalmata molly szül hamarosan és a kicsi mollyknak készíteném?
és még azt hogy a molly szülése és a dánió ikrázása a napnak kb. melyik részében lesz?
2012. jan. 5. 20:22
1/4 anonim válasza:
Az elevenszülőkre az a jellemző,hogy hajnalban szülnek.Szerintem szúnyoghálóból vagy abból amiben a fokhagymát lehet kapni abba csináld azon már nem férnek át a halak.Nem túl jó ha a drótot vízben áztatod mert berozsdásodik és káros anyagokat bocsájt ki..
2/4 A kérdező kommentje:
van rozsdamentes drótom és abból csinálnám de mekkora is legyen? (átmérő és magasság)
2012. jan. 5. 20:35
3/4 anonim válasza:
Az akváriumodtól függ,a molly elevenszülő, úgy havonta szül, akár 60-70 ivadékot is! Ha a kicsik nem tudnak elbújni, mondjuk jávai mohában, hínárban vagy különrakva, az anyuka, és a többi hal megeszik őket.Mivel az ivadéknevelő hálóban nincsen rejtőzködési lehetőség ezért legyél résen és hamar vedd ki az anyát. Felnevelésük száraz portáppal is könnyű, nem kell élő eleség hozzá!
4/4 anonim válasza:
A váz szerintem Műanyaggal bevont drótból legyen, semmiképpen se csupaszon, még ha rozsdamentes is.
A háló szúnyogháló lehet.
A méret minél nagyobb, annál jobb, attól függ, hogy mekkora az akváriumod. Mivel a mollyknak 100 liter körüli akvárium kell, minimum 15 litert nyugodtan leválaszthatsz. Az mondjuk 25*25*25. Amúgy az alap ivadékháló olyan 15*15*15, de abban mondjuk 1-2 hétig tartható egészségesen 5-10 kishal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!