Hány literes akvárium kell Jar-Jar csigának (sulawesi csigának)?
Tylomelania sp.
Táplálkozás: algák, növények
Mérete: 6cm
Hőmérséklet: 26-30 °C
Népesség: 70 literre 4-5 csiga
Táplálkozás: Forrázott növényi részek, haltáp, algatabletta, esetenként a növényeket is megrághatja.
Méret: 9cm
Ajánlott akvárium méret: 70liter
Környezet: Dús növény
Optimális vízértékek: 24-26°C, Lágy víz, 7,5-8,5pH
Viselkedés: Békés
Csoport: Vízicsigák
Eredeti élőhely:3tó; Lake Poso, Lake Malili, Lake Manato
Szaporodás(+nehézségi fokai): Akváriumban is szaporítható, a petéket egy ideig a házában tartja, a kikelt csigák hagyják csak el a házukat.
Leírás: Hazánkban még nem túl ismert, és elterjedt fajta. Hozzájutás nehézkes. Előfordul hogy házukból félig kimászva alszanak éjjel, mintha elpusztultak volna, de reggel nisszamászik jól megszokott helyére. Ezek a csigák az egyik leglassúbb csigák közé tartoznak melyet akváriumban tartanak.
Szerintem elég.
Mondjuk amit írtam, az a 30 °C már tényleg hülyeségnek tűnik.
Nekem 24 fokban volt 1db kicsi, de nagyon kis ügyetlen volt. Menni alig tudott, aztán meg is döglött. Nem tudom hogy milyen talaj kell neki, de szerintem ami nekem van az nem jó. Ilyen általános növénytalajom van, ez egy elég könnyű talaj, kb olyan könnyű, mint a JBL manado és elsüllyedt benne sokszor. Nem tudott rajta menni normálisan.
Ennek valami nehezebb kavics, vagy homok lenne jó, vagy semmilyen talaj, csak így az üveg, abba nem tudna elsüllyedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!