Ma reggel vettem 3 bettát, egy 40 literes akváriumba raktam őket, ami már volt itthon. Elmentem kb 4 órára, és láttam hogy 2 hal meghalt mire hazaértem. Mi lehetett a baj?
1 hím és 2-3 nőstény. Bármilyen fajta bettánál ez az ideális.
Mielőtt bármilyen újfajta állatot veszel, amit eddig nem tartottál, utána kellene nézni: mit eszik, hol él, mekkorára nő és hogy milyen a vislekedése(lehet-e több hímet együtt tartani, éjszakai életmódú-e vagysem, mennyire aktív, mennyire agresszív más fajokkal szemben stb)
De legalább ezzel is tanultál valamit...
Ezt nem kell mondani. Vannak halak, melyneknél a kereskedőnek rá kell kérdeznie, hogy milyen körülmények között lesz tartva. Ha lebeszélni akar a vásárlásról, akkor még könnyű is a dolga, hiszen nem rábeszélni akar a költekezésre. A hozzáállás és az árak alapján ez valamelyik plázás bolt lehetett.
("betta splendens 440"-re ad találatot a Google...)
Micsoda egy fax volt az eladó!
1 hímre 3 nőstény betta jut!
Igen, a hímek színesek és nagyobbak,a nőstények kisebbek és sárgábbak.
Szegény Bették.. ):
Nem mai kérdés, de azért válaszolok:)
Nem véletlenül hívják harcoshalnak...Nálam a hím betta szinte minden halat kinyírt maga körül (a 2 nőstényt is), pedig elég nagy társas akiban volt.
Azóta egy 18 literes akváriumban tartok sziámi harcoshalat, egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!