Le szeretném cserélni a 72L-es akváriumomat egy kb.120L-esre. Hogyan?
Szerintem felülre mehet rá még egy bútorlap (hogy dupla olyan vastag legyen), vagy ha lehet, akkor középen egy függőleges merevítés kerülhetne bele, hogy ne tudjon lehajolni. Meg persze a hátlapot le lehet cserélni, hogy ne inogjon. De ezek a faanyagok elég nagy terhet elbírnak, a 120 literes ~150 kilója nem olyan nagy teher. Az akváriumbútorok sem készülnek jobb anyagból, csak jól vannak merevítve, középen vagy két helyen ketté vannak osztva. Azért javasoltam az asztalost, mert viszonylag olcsón és normálisan át tudja alakítani, akkor felesleges az új.
Olyan tetőt is egyszerű csináltatni, akvarista.hu-n van sok leírás, ha kicsit átolvasod őket, akkor normálisan el tudod mondani, hogy mit is szeretnél.
De persze ha van pénzed, akkor legegyszerűbb újat venni.
Ja, és pont akvaristáról linkeltél, kicsit fáradt vagyok. Azt a képet simán beviheted, hogy olyasmit szeretnél.
A fénycsőhöz elektronikát és foglalatot pedig vehetsz készen, azt csak bele kell csavarozni.
Felülre mindenképpen menne még egy bútorlap,most is van a 72L-eshez,függőleges merevítést lehet h nem tudnék rakni,mert fiókor és akk lehet h nem tudnám kinyitni:SEgy asztalos vajon mennyiért cserélné ki a hátlapot?Vagy azt mi nem tudnánk megcsinálni?A családban szerintem sokan meg tudnák szerintem...csak hátlap kéne:/ plusz még akkor raknánk be L-es vas darabokat és talán az megtartaná...
Mellesleg van egy neonlámpám amiben 4db 24W-os(96W) neon cső van,az elég a 120L-eshez?Vagy azt ha kiszedem akkor meglehet csinálni, hogy egy olyan tetőbe beleszereljük, nem?(apám,unokatesóm meg tudná csinálni,csak megint a fa kéne:/)
Meg tudjátok ti is csinálni, de kérhettek rá árajánlatot, nem tudom, hogy mennyiért dolgoznak. Egy új bútornál biztos, hogy olcsóbb, de ha ti csináljátok, az a legjobb.
Lehet, hogy a felső fiókot be kellene szüntetni és ott megcsinálni a merevítést. Tehát ezt úgy gondolom, hogy kivenni a fiókot, betenni a merevítéseket és csak a fiók előlapját visszatenni, így ugyan úgy nézne ki a szekrény, mint most, csak nem lenne nyitható a felső fiók.
Világításra rengeteg a 96 watt, az már igazi erőmű. Nem látom a képen a növényeidet, de szerintem 2-3 cső bőven elég lesz. Ha mégis a 96 watt a cél, oda már co2 rendszer is kell.
Igen erre már én is gondoltam,hisz a legalsó fiókban úgysincs semmi.És akk mindent eggyel lejjebb tennék.
Végül lehet h mi csináljuk meg mert van közel egy bolt ahol vágnak méretre fa lapokat és akkor kettőt vágatnánk, egyet a hátuljára és egyet a tetejére.
A 96W nem megy,mert úgy van megoldva h 4 neoncső van benne és mindegyik 24W-os és a lámpa oldalán 2 kapcsoló van,mind a kettő kettő-kettő neon csőt kapcsol be.Most 48W megy,de szerintem még ez is sok,viszont az átok hínárok szépen nőnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!