10 vagy a kb.40 literes akváriumba tegyem a halakat?
1 betta, és 7 neonhalam van.Most szeretném berendezni az akváriumot. Kavics, 2 növény, 1 fatörzs és szűrő van.
És a szűrőnek a vizben vagy a víz fölött kell lennie? A csőnek gondolom az akvárium alján és a másik kivezetőnek is a vízben?
Hát én úgy ahogy írtam, a 40 literesbe raknám őket:) A betta talán bánthatja a neonhalakat, de ha elég nagy térben van velük akkor talán nem lesz probléma. Mindenesetre mindehol jobb helye lesz mint egy gömbakváriumban, szerencsére már sok helyen be is tiltották a gömbakváriumot, formája miatt nem alkalmas a halaknak, állatkínzás (nem én találtam ki).
Szóval szerintem a 40 literes lenne a jó, arra figyelj hogy előbb a neonhalakat rakd be, majd a bettát. Így a betta nem érzi azt hogy az ő területére tolakodtak be, ő lesz majd a "betolakodó".
Örülök:)
Sajnos erre nem tudom a választ, az én 20 literesemben nincs szűrő, hanem hetente cserélem benne a vizet. De hátha valaki tudja.
A szűrőnek folyamatosan mennie kell. Milyen szűrőd van? (szivacs, emelős szivacs, motoros belső)
A tisztítás nem sterilitást jelent. Normális szűrés mellett heti 30%-os vízcsere és élnek, mint ha a vízben.
A gömbakváriumot jövőre nálunk is be fogják tiltani. (Hogy ez a gyakorlatban mit fog jelenteni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!