Segítséget kérnék, mit tudok tenni zöld alga ellen?
A ludwiga repens levelei algásodnak, ilyen kis pontokban. Nem tudom mitől, 60literes az akvárium, eheim 2213 szűrő, 30W fénycső. Heti kb 1/3 vízcsere.
Happylife happy plant-al tápozok, Neptun liqui carbo-t is használok mellette.
Nem szerettem volna de, végül is megpróbáltam vegyszerrel irtani, úgyhogy megvettem a JBL Algol nevezetű termkét, már 4 napja a vízben van de látom hogy kevesebb lenne az alga.
Már csak a blackout van vissza, de akkor sem értem mitől algásodom.
Növények:
Valisneria gigantea, Anubias, Gömbalga, Ludviga repens, Vizihortenzia, és egy kis fűféle.
Esetleg vegyek majd valami gyorsabban növő növényt, az segíthet?
Köszi mindenkinek!
A zöld alga általában 2 tápanyagtól függ: fény és ammónia. Kevesebb fényél több ammóniát fogyaszt, magasabb fénynél kevesebbet. Ezt a kettőt kell ellenőrizned.
Fény: nézd meg nem éri-e túl sok természetes fény (ablak). Pl. közvetlen napfény - igen, még ilyenkor télen is. Vagy világíts kevesebbet: 8-10 maximum.
Ha a fénymegvonás nem válik be, akkor jöhet az ammónia: túletetés, túl sok hal. Mérj egy ammónia/nitrit szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!