Van egy teleszkópszemü fekete aranyhalam és azt vettem észre hogy az egyik farok úszója elkezdett lentröl felfelé kunkorodni. Mi lehet ennek az oka?
Figyelt kérdés
2011. dec. 17. 17:20
1/5 anonim válasza:
Ez úszórothadás lesz, a rossz tartási körülmények miatt alakul ki, az esetek többségében elpusztul a hal.
Aranyhalat csak csapatban, 150 literes akváriumban, jó szűrés és sűrű részleges vízcserék mellett tarthatsz, különben ez a vége.
Csak akkor van értelme a kezelésnek, ha ezeket biztosítod, ha rendbe teszed a körülményeket. Autána parakill + aquafurán együttes használatával kezelheted.
2/5 A kérdező kommentje:
Egy 120L-es akváriumba van 11 db hal. A szűrőt 3 naponta tisztítom és a víz cserét 3-4 hetente szoktam kb a 30%-át és a talajzatról is felszoktam szivatni a piszkot. Köszönöm a segítséget.
2011. dec. 18. 12:00
3/5 anonim válasza:
120 literben 11 aranyhal? Jesszusom..150-200 literre maximum 4 db-ot szabad tenni...11 aranyhal már 1500-2000 literes kerti tóba való...így ne csodálkozz, hogy betegek lesznek. A szűrőt meg tilos 3 naponta tisztítani, mert kiölöd az összes lebontó baktériumot. Ha meg 3 nap alatt nagyon koszos lesz, akkor gyenge a szűrésed. Mondjuk 11 aranyhal mellett nem is csodálom. Milyen szűrőd van? Ehhez már egy jó erős külső szűrő kellene, gondolom az nincs, csak valami belső...
4/5 A kérdező kommentje:
Igen egy belső szűrőm van nem tudom milyen mert azt kaptam. Nem azért szoktam takarítani 3 naponta mert olyan koszos a víz, csak azt hittem hogy így elkerülhetőbbek a betegségek.Nagyon is tiszta és egyáltalán nem zavaros. 5 halam volt benne de kevésnek tünt ezért gondoltam veszek még bele. Mindíg tanul valami újat az ember :D
2011. dec. 20. 08:43
5/5 anonim válasza:
Hát igen, csak nem utólag kell tanulni, hanem előre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!