Mért rafináltak, és csak a profit a cél az eladóknak?
Szerintem 10 emberből akinek van akváriumba 9-nél rossz körülmények közt vannak a halak, nekem is abba voltak... takarítás stb. nem néztem a halaknak az igényeit, semmit!
Legnagyobb hunyók az eladók!!elfelejtenek szólni!! Figyelj, ezt meg ezt a halat ne vedd meg, mert nem férnek meg, és már kb. úton zacskóba megölik egymást.. nincs annyi esze se h külön vegye ki kis zacskóba őket..
Nem kérdezi meg hal vétel előtt hogy mekkora akváriumod van? ilyet ne vigyél, mert kicsi neki, ilyet se mert ez csapatban szeret lenni, semmit... rámutatsz h milyen kell, és kivadássza.. ennyi..
Lényeg h vedd meg a halat, dögöljön meg, és vegyél újat..
Pesten 1 darab halas boltba voltam, ahol tényleg megmondta a nő h milyen halat mennyit vigyek mik az igényeik, többibe sumák módon, nem szóltak semmit..
Ez itt legnagyobb probléma!! meg persze a kezdő akvarsitákkal h nem néznek utána a dolgoknak, csak durr bele!! de egy élőlényekkel fogalkozó eladónak illő lenne a pontos tájékoztatás... csak szerintem az is a baj h sok eladó maga sincs tisztában a halnak szokásaival.. igényeivel stb... mondjuk jobb esetben nem sokáig tartózkodnak a halak azokban a 10-20 literes aksiban, mert ugye ott 1 fajból nagyon sok van.... de hát egy akvarista hosszú távra tervezi a halait..:)
Szerintem hibás az eladó, ha sületlenségeket hord össze, mert ha nem ért hozzá akkor ne hazudja a vevő szemébe, hogy ő igenis ő márpedig azt nagyon jól tudja.
Ne tartson kiselőadást a baromságokról, és/ vagy ne nézze hülyének a vevőt, mert ezzel csak saját magát égeti.
Ilyenkor egyszerűen csak mondja azt, hogy: - nem tudom
És akkor nincs harag.
Nem a vevő a rossz. Ő először kérdez. A gyerek is úgy tanul, ha kérdez, nincs ebben semmi kivetni való.
Az eladó nem tudhatja, hogy ki mit miért kérdez, teszteli csak, vagy mert tényleg nem tudja, de nincs is köze hozzá.
Neki csak kötelessége lenne normálisan válaszolni, tudása szerint. Amit kérdeznek arra válaszoljon és ha valamit nem tud, akkor vallja be, hogy hülye, legyen egy kis önkritikája :)
És jó lenne ha az ilyen boltokban, lenne legalább 1 olyan ember, aki ért is hozzá. Mert akkor a hülye odaküldhetné a vevőt a kollégához, aki egy fokkal jártasabb a témában.
Persze ez csak egy szép álom.
Nem így működik, hanem pont fordítva.
Talán mert az emberek szarnak bele mindenbe, nem érdekli őket az állatok sorsa, és a saját becsületüket is eladják egy kis pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!