Mit kezdjek ezzel az akváriummal? (kép)
[link] - 54 literes 15 watt (daylight) fénnyel
Szóval elakadtam, és szeretném kikérni a véleményeteket:
- milyen növényt rakjak még a fa köré ami alacsonyabb mint a többi? (mert így eléggé egysíkú a sok magas növény)
- bal oldalt a szűrőt és a fűtőt mivel tudnám eltüntetni, ami jól is mutatna?
- ezt a világos, natúr homokot szeretném kicserélni aquatic nature pro soil-ra. Hogyan tudnám megoldani ezt? (a halakat nem tudom máshová rakni)
(amúgy bal oldalt, alul az a fekete rész riccia szőnyeg, de csak ma raktam be úgyhogy még nőnie kell)
A válaszokat előre is köszönöm :)
Először is ez nagyon szép akvárium :)
1. sajnos nevet nem tudok, de a kereskedésben kérj olyan növényt, ami nem nő túl magasra, viszont inkább talajtakaró
2. Én a szűrőt és a fűtőt mangrove-gyökér mögé tettem
3. ha nem üríted ki az akváriumot, nagyon nehéz kicserélni, arra sajnos nincs ötletem...
m-hm... köszönöm.
nem is azzal van a baj hogy hova tegyem a halakat... csak mivel kicserélném az aljzatot nem biztos hogy elég lenne a szűrőben és a tereptárgyakon lévő bacikultúra a biztonságos visszatelelpítéshez...
Inkább az a gond, hogy a friss agyagtalajokból mindenféle oldódhat ki, ami az első pár vízcsere előtt nem tesz jót a halaknak. Ha fogsz egy vödröt, és abban beáztatod a talajt egy héttel korábban, akkor valószínűleg rendben lesz. A jelenlegi talajodban úgysem élnek bacik érdemleges mennyiségben, nem lenne nagy kiesés a szűrésednek.
Néhány közepes növény: Cryptocoryne nevilli, Microsorum widelov,Anubias nana, karácsony moha.
Vegyél egy ilyet, dobd bele a halakat vízzel együtt, ez 90 liter, el fognak férni benne, a szűrő is, aztán az akváriummal szórakozhatsz akár egy hétig is.
Áhh, haragszom, elloptad a gömbmoha elhelyezési technikámat:))
1.Crypto wendtii
2. egyszerűen betenném a jobb sarokba a növények mögé
3. víz le, halak ki(jó egy 10lityós vödör) szűrő ki, homok ki, talaj be, ültetés.
Nem hiszem, hogy lenne bajuk a halaknak a talajtól....
köszönöm a válaszokat :)
talaj így is-úgy is kell bele, mert kevés a homok ami benne van (eredetileg csak karanténnak szántam az akváriumot)... úgyhogy gondoltam ha már úgy is vacakolok a talajjal, akkor kapnak a növények egy jobb fajtát.
hát igazából a képen a gömbmohák csak lepotyogtak, miután kicsit kimostam őket :) de ez a 3 méret így volt egy csomagban, és már több mint fél éve vettem őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!