Milyen csigát válasszak?
Szeretnék valamilyen csigát az akváriumomba olyat ami nem szaporodik, legalábbis nem nagyon. Az akvárium: 40 literes, aquael fan1 szűrő, 15w világítás, 4 guppi és 2 törpe szívóharcsa lakja.
Én almacsigára és zebracsigára gondoltam kb. 2 db-ra.
Ti melyiket választanátok?Ja és melyik jobb algázó?
A zebracsiga jó választás, kiváló algázó, és akváriumban nem szaporodik. Az almacsiga 40 literhez túl nagyra nő, hajlamos növényt is kajálni, és ha szaporodik, akkor az irdatlan mennyiségű csigát jelent. Mondjuk a petecsomóit víz fölé rakja, amit egyszerűen le lehet szedni kelés előtt.
A Clithon és a Tylomelania fajokat is nézd meg.
A Clithon az tetszik csak nem biztos hogy találok majd ilyet boltban. A másikról amit írtál(javasoltál) arról meg nem találtam semmit.
De tudom hogy zebracsigát azt árulnak.
Akkor vagy clithon vagy zebracsiga lesz, de kb.2 db elég belőle?
A másik csigát sulawesi csiga néven keresd. Sok különböző fajt árulnak, van köztük egy kisméretű, ami ideális lenne neked. Nagyobb halasoknál szokott lenni. Így néznek ki:
A guppik semmilyen csigát nem bántanak.
A probléma az h 27-30 fok kell nekik,
a guppiknak meg 22-28 és a törpe szívóharcsának meg 22-25 fok így az akváriumba van kb. 23-24 fok ez meg nekik nem megfelelő. Így marad a clithon, ami 18-27 fokot bírja, és kicsi is, és jó algázó, nem szaporodik, sokáig is él. Ha találok ilyen kis süncsigát akkor kb. mennyit vegyek belőle?
2-3 elég? És mennyibe kerülnek általában?
És köszi a hasznos válaszaidat!
A zebracsiga és a süncsiga kiválóan bírja az alacsonyabb hőmérsékletet, mindkettőt tartják növényes akváriumokban, amik hűvösebbek mint az átlagos társas akvárium. Még petét is szoktak rakni, csak sosem kelnek ki. A sula csigákat is sokan tartják 25 fok körül, és még szaporodnak is. Náluk inkább a pH kritikus, ha savas a víz,hamar tönkremegy a házuk.
A nagyobb plázás halasoknál szoktak lenni ilyen csigák, ha pesti vagy, akkor az aquadepóban, a vadonban vagy az atlantiszban érdemes szétnézni.
2-3 példány bőven elég, ezek az állatok nem a társas viselkedésükről híresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!