Riccia fluitensből hogyan tudom kiírtani a nem kívánt csigát?
Kaptam egy nagy adag ricciát és tele van hólyagcsigával, amit nagyon nem szeretnék az akváriumomba, szóval a csigaevő csiga illetve különböző csigaevő halak számomra nem megoldás.
Van valami mód esetleg amivel kiírthatom a növényben lévő csigákat és azok esetleges petéit még mielőtt az akváriumba kerül?
Persze. Karanténozd le először is. Sajnos a teljes csigairtásnak nem igazán van humánus módja. Csinálhatsz egy töményebb neomagnolos fürdőt (néhány százforint patikában), esetleg hypot is használhatsz, vagy a parakill és társai is jók lehetnek túladagolva.
Hát egyik sem túl szép, de máshogy nem igazán lehet egytől-egyik eltüntetni őket.
amiket tudtam kiszedegettem kézzel (ezekkel is mit csinálok majd?!), de voltak olyan aprók, mint egy mákszem.. ezért is gondolom, hogy valószínű peték is vannak.
Esetleg még azt olvastam, hogy ecetbe is lehet tenni a növényt, nekem ez hangzott a legjobban, mert legalább természetes ellenszer... működne?
Az a gond az ilyen csigairtó praktikákkal, hogy a növényt is könnyen kiirtják. A metilinkék túladagolva árt a növényeknek is, az ecet szintén. A flubendazol és a fenbendazol növénybarát megoldás, ezeket a szereket állatpatikában lehet szerezni, haszonállatok féreghajtására valók. Több napig kell áztatni benne a növényt, így a petékre is hat. A permanganát meg barátai azért nem ideálisak, mert csak rövid ideig szabad használni, ami nem megy át a peték kocsonyás burkán.
A hólyagcsiga-ellenességet nem tudom igazán átérezni, szerintem helyes kis csigák, amik abszolúte problémamentesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!