Mit csinálsz a halakkal amikor pucolod az akváriumot? Benne hagyod őket?
én ki szoktam tenni őket egy tálba, mert általában mikor kitakarítom, majdnem teljes vízcserét is csinálok :)
(köveket átmosom, átrendezem, ilyenek :) )
Az akváriumpucolás az akvárium teljes szétszedését jelenti, amit néhány ÉVENTE kell elvégezni, ha már térdig ér a kosz. Ilyenkor ki kell szedni mindent, állatokat és növényeket egy vödörbe, a talajt ki kell mosni vagy cserélni, a szűrőt pedig minél kevésbé szabad abajgatni, és az eredeti víz minél nagyobb részét érdemes megmenteni.
Az akvárium karbantartása már más tészta. Ezt kb. hetente kell végezni, az akvárium méretétől függően. Ilyenkor tilos kivenni az állatokat és szétbarmolni mindent. Két verzió van, az egyik hogy egy pohárral lemered a vizet, a másik, hogy az aljzatporszívóval leszívod az aljáról. Ha jól csinálod, akkor az állatok egyik esetben sem törődnek nagyon a dologgal, nekem a kezemen szoktak legelni a rákok és a harcsák közben. Amikor kint van a víz, egy ecetes vattadarabbal végigmegyek a vízfelszín vonalában, akkor is, ha még nem látszik a vízkő. A cserevízre is két verzió van. Az egyik, hogy pihenteted egy éjszakát. Utána egy bögrényit érdemes megmikrózni belőle, és elkeverni az egésszel, hogy ne legyen sokkal hidegebb az akváriumnál. A másik verzió, hogy az ember friss, meleg vizet enged a csapból, hagyja állni negyed órát a vödörben(hogy még itt távozzanak az oldott gázok, ne a halakban), vízelőkészítőt kell önteni hozzá és mehet vissza az akváriumba. Ezután még ablakmosóval át szoktam törölni az akvárium külső oldalát, hogy szép legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!