Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S. Mit tegyek ha túl...

S. O. S. Mit tegyek ha túl erős a levegőpumpa?

Figyelt kérdés
Nem szabályozhatő Atman légpumpa.Állati erősen fúj.Hogyan tudnám csökkenteni a teljesítményét?Esetleg ha több csőre kötöm,aminek a végén több habkőfej van?
2011. dec. 5. 23:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, mióta a szivacsszűrőket kiszorították a motorosok, felnőtt egygeneráció, és valahogy lefelejtődött a légpumpa rendeltetésszerű használata.

A légpumpa állandó kis megterhelésre van tervezve, nem lehet csak úgy elszorítani, mert az állandó nagy(obb) terhelést jelent, ami igen nagy mértékben lerövidíti az élettartamát. A fölösleges levegőnek utat kell engedni, ezért kell egy leágazás elszorítóval,(9. válasz) ahol a fölösleges levegő mennyiséget lehet szabályozni.

2011. dec. 6. 14:30
 12/16 A kérdező kommentje:

Tehát elvileg a légpumpa az egy motor,ami levegőt fúj és pont.Nincsen rajta szabályzó,hogy mennyire erősen fújja,azt csak az azzal lehet állítani hogy egy T elosztón egy kis csappal,a felesleges levegőt kiengedje.

De akkor mi a különbség tudásban a 2ezer forintos és a sok ezres légpumpa között?

Akkor egyáltalán ne is keressek állíthatósat,mert nincsen?

2011. dec. 6. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:

De van szabályozhatós, atmanban is (bár nem túl precíz) eheim, schego, sera inkább gyárt jobban, könnyebben szabályozhatóakat. De amelyik nem szabályozható, azt a leírt módon kell szabályozni.

Az ára sokmindentől függ. Márka, tipus, teljesítmény, felszereltség (hány kimenete van, szabályozható e) stb.

2011. dec. 6. 16:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Még annyi kiegészítésként, hogy az említett gyártók is inkább a nagyobb teljesítményűeket csinálják mek állíthatósra. Szóval ha nem kell nagyobb, komolyabb gép (ami nem valószínű, mert ahogy mondod ez is túl erős) akkor szerintem nem éri meg lecserélni.

Az atman légpumpáját mondjuk nem iserem "személyesen", de az atman amúgy nem csinál rossz dolgokat, szóval jó lesz az szerintem.

Párszáz forintért veszel kiegészítőket, és reméljük sokáig el fog neked ketyegni megbízhatóan.

2011. dec. 6. 16:58
 15/16 anonim ***** válasza:
A szabályozást már leírták, én csak arra válaszolnék, hogy mi a különbség a 2 és a sokezer forintos között. Az egyik valóban a teljesítmény és a kimenetek, de a másik nagyon fontos tényező a zajszint és a rezgéscsillapítás. Ezekben azért vannak jelentős különbségek.
2011. dec. 6. 18:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Én azt tudom, hogy a legolcsóbb az hangosan zúg.

Aztán van olyan 3500 Ft-os nagyobb méretű szabályozható légpumpa, amit ha letekered, hogy ne fújjon erősen, akkor már csak egész halkan duruzsol, de ha azt feltekered az is hangos lesz.

Én is azt mondtam, hogy T elosztó, meg kis csap rajta, csak a nevét nem tudtam mi ilyen piros kis csap van rajta.

Mondjuk én nem használok már légpumpát ezer éve. Nem szeretem a hangját. Csak motoros szűrőim vannak, mert az sokkal csendesebb, főkeg ha arra se rakom rá a levegő csövet, akkor aztán teljesen hangtalan. Úgy szoktam tenni a szűrőt, hogy a víz felszínéhez, éppen csak fodrozza azt és úgy jut elég levegő a vízbe.

De most ez olyan dolog, hogy attól függ mihez kell, milyen állathoz, mert van amihez kell a levegőpumpa. Pl egy nagy sügérnek kell, vagy a pici artemiáknak is kell.

Átlag halakhoz nekem pl semmi szükségem rá, nekem jobb a motoros szűrő.

2011. dec. 6. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!