Hány tő növényt rakjak egy 70 literes akváriumba?
ez növénytől függ :) ha gyorsan növő fajtákat választasz, akkor elég az elején kevesebb, mert majdnem minden növény olyan, hogy lenyírod (mert egyébként kinőne a vízből) és utána a levágott részt elülteted és az majd gyökeret ver...
lassan növőkből pl. anubias nana, viszont ne tervezz ilyet, .
Oké értem.És mennyi az az "elején kevesebb" ?
Olvastam egy "képletet" amivel 36 tő növény jött ki erre az alapterületre ami van az akváriumon.
Tehát mennyi legyen az elején? öt-tíz-tizenöt?
Szerinted vegyek alá ilyen táptalajt ami a homok alatt lesz?
mondtam, ez a növénytől is függ... mert van pl. olyan amiből egy tő akkora mint egy másik fajtából 3 tő :)
Ha boltban veszed a növényeket és nem rendeled, akkor először vegyél 3-4-et, azokat rakd be, és nézd meg kell-e még bele.
Táptalaj csak a nagyon igényes fajtáknak kell, ami csak akkor hasznos, ha van legalább 1watt/liter világításod. Különben csak az algákat táplálná. Vegyél inkább laza talajt (manado) abban jól érzik magukat a gyökerek és inkább használj folyékony tápot, az a növények nagyrészének elég.
A "Vizi hortenzia" és a "Széleslevelű tóalma" az olyan hogy 1 tő néhány hónap alatt képes benőni az egész akváriumodat, ezek elég gyorsan nőnek.
Talajtakaró füvek közül meg az "Echinodorus tenellus" ami szintén elég jól terjed.
Viszont ehhez kellene 2db 60cm-s neoncső a tetejére.
Vagy 2-3db 20wattos kompakt izzó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!