Ha úra berendezek egy akváriumot. Akkor is érvényes a 2 hetes szabály?
Van egy működő akváriumom, több mint fél éve működik rendesen... de kezdőként annyi hibát vétettem, hogy újra szeretném rendezni... kérdésem az lenne, hogy ha a szűrő folyamatosan megy közben a régi vízzel egy vödörben és közben berendezem újra az akváriumot, amibe viszont új vizet öntök akkor kell várnom két hetet míg bele mennek a halak?
talajt is cserélek, meg mindent... egyedül a szűrő és abban a belevalók maradnak a régiek...
Megtartanám a régi vizet, de sajnos nagyon felkavarodott és nem lehet átlátni rajta annyira koszos lett :/
hogy érted, hogy előről? Cseréljem ki a szűrőanyagot is újra?
Igazából teszek bele új homokot (mert nem lesz leültetett növényem), egy fadarabot -nem tudom milyen, de állatkereskedésből jött és akváriumba való, gömbmohát, egy anubias nanát és ricciát... hal csak kettő megy bele, 2 törpe gömbhal...
Az akvárium maga 30 literes... az üveget ki kell mosni? mert nem koszos... az előző talajt már kiszedtem... nem koszos alatta sem.
Mennyit tudsz a gömbhalakról??
Csak mert eleve halott ötlet 2 törpe gömbhalat 30 literbe tenni..Elpusztulnak rövid időn belül..
Bár a törpe gömbhal max.3-4 centire nő meg,de agresszív hal lévén kell nekik a terület.Minél több búvóhely,és növény kell hogy el tudjon bújni..Ha párban akarod tartani akkor nem árt 100 literes akvárium..
A víz is fontos..Brakkvízi halak így a víz legyen kissé lúgos és kemény, fontos a megfelelően magas sótartalom.Meg a hőmérséklet..
Biztos hogy értesz a gömbhalakhoz??
Nekem van,és elég sok gond van vele..
igen, tudok a gömbhalakról, és ahogy Platypus mondta, a törpe gömbhal édesvizi és békés a _saját_ fajtájával. Más halakkal már nem igen, a nagyobbaktól fél, a kisebbeket megrágcsálja. Meg alapból ugye az állatkereskedésben nincsenek elkülönítve, és ott sem 200 lterben vannak, úgyhogy hozzá vannak szokva már egymáshoz.
Ja, nem azért nem akarom kimosni az öveget, mert lusta vagyok... csak nem látom indokoltnak...
A szűrő nem belső, hanem ilyen az akvárium falára akasztható külső... de gondolom az annyira nem számít...
Manado jobb lenne talajnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!