Hány évig él az aranyhal?
(Carassius auratus auratus)
Mekkorára nő meg (cm, kg)?
Kerti tóban vannak 2 - 5 éve, (14000 l víz), egy kiugrott, 1,3 kg, cca 25 cm. Azért kérdezem, mert már kevés nekik a víz.
Ha nem voltak betegesek, szedheted elő az ásót, bővíteni a tavat.:) 15 évig :D
De már nem nőnek sokat.
Ja, és egy horgászbotot. (Úgy értem: ez a fajta ehető?)
Ha akarod, küldök képeket.
Hát, nem túl szép dolog egy házi kedvencet megenni.
20-25 évig is elélnek, túl sokat már nem fognak nőni. 14 köbméter elég jó, abban azért bőven tarthatod őket, csak számolj halanként olyan 100 litert. Mivel az ezüstkárászból lettek kitenyésztve, elvileg ehetőek, de valamit hallottam már arról is, hogy mérgezőek (amit nem tudom, mi indokolna). Mondjuk nem sok helyen láttam eddig aranyhalat a kínálaton, de franc se tudja.
Murr
Hát, nem túl szép dolog egy házi kedvencet megenni. Mondod, és igazad van. De én megeszem a nagyon aranyos kiskacsákat is, persze hizlalás után. Imádom a kisnyulakat is, három hetesen aranyosak. De azért három hónap után megeszem őket még akkor is, ha némelyiküket megsiratom. Abból élek... (Nem a megsiratásból)
A halak tényleg inkább kedvencek, de engedjem őket a folyóba? Pusztulásra?
Platypus
Hogy nem szép dolog, azzal egyetértek. De ezek a halak gyógyszert még nem kaptak. A xantakridinről most hallok először, megnéztem a Google-ban hogy mi az. De azért köszi, zöld kezecske ment.
Nem vegetarianizmusra biztatlak, én sem vagyok az, szintén megeszem a kiskacsát, kisnyulat, meg a halat is. Csak azt azért külön kell választani, hogy valamit a húsáért tartasz, valamit pedig kedvencként, barátként. Persze mindkettővel tisztelettel és szeretettel kell bánni, csak azért jó, ha vannak az embernek elvei. A kutyádat sem eszed meg, ha már túl nagyra nő.
Az aranyhalakat is el lehet adni, ajándékozni, ahogy már Platypus is mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!