Hány évig élet egy aranyhal? (carassius auratus)
"Az aranyhalak végleges nagyságát bizony nagyban befolyásolja, hogy mekkora helyen vannak, illetve mekkora az úszóterük. A közönséges aranyhalak (Carassius auratus) megnőhetnek tóban akár 30 centiméterre is, de akváriumban - ha nem is sokkal - de alulmaradnak, és végleges méretük kb. 20-25 centiméterre tehető! A különböző kitenyésztett fajták sokkal kisebbek maradnak, ezért a teleszkópszemű aranyhalak maximális mérete 14-15 centiméterre tehető! Az aranyhalak életkora - körülményektől és fajtól függően - kb. 4-5 évtől akár 10-15 évre tehető. Minél hidegebb a vizük, azaz 15 és 20°C közötti ez a hőmérséklet, akkor életciklusuk lelassul, és a szokásosnál tovább élhetnek"
Google a barátod.
elvileg 100l-be kellene tartani,de ha nagyid(ha jól értelmeztem)megleped egy 30l-es akváriummal,már javíthatsz rajta.Nézz szét vaterán,elég olcsók.vegyél hozzá vagy 4 db növényt,egy lámpát és legalább egy szivacsszűrőt.
Olvass utána egy kicsit,a vízcsere is fontos.
Egy ekkora aranyhalnak már jó 20 centisnek kellene lennie, Tehát nagyobbnak, mint a tenyered, illetve gondolom az "akváriumánál" is. Amiért kicsi maradt, az a folyamatos ammónia mérgezés, a rossz életkörülmények. Nálam 130 literben van 4 db, fél év alatt már kezdik túlnőni, hamarosan nagyobbat kell beszereznem.
Számára egy 50 literes akvárium sem megoldás, 100 lenne a minimum. A gömbakvárium amúgy is be van tiltva, szabálysértést követtek el, hivatalosan is. Amúgy 20 évig élne, így csoda, hogy kibírt 4 évet, nagyon szívós halacska, de nem hiszem, hogy sok van neki hátra. Ráadásul erősen szociális lény, hatalmas szüksége lenne a társaira, csapatban mozognak.
Lényeg a lényegben, tudom, hogy nem vagytok rossz szándékúak, azért írtam le ezeket, hogy lásd, nagyon rossz a helyzet. Ha nem tudtok neki megfelelő körülményeket biztosítani, jobb lenne, ha elajándékoznátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!