Milyen halat vegyek?
Kis helyen tudnám őket tartani.. még nincs akváriumom, de vennék egyet, csak nem tudom, hogy mi az a minimális méret, amiben már lehet tartani 1, esetleg 2 halat.
A lényeg, hogy picik legyenek, viszonylag igénytelenek, de mindemellett mutatósak is(mondjuk élénk színűek)
Tudnátok mondani ilyen halakat?
Előre is köszönöm!
30-40 literesben lehet tartani bettát... vele csak a hőmérsékletre kell figyelni és a hím szeret egyedül lenni, sőt jobb is, és nagyon szépek is.
kis halakból nem lehet 1-et, 2-őt tartani, mert ők a csapatot kedvelik, 60 litertől fölfelé.
Ekkora ostobaságot...
Aranyhalat 150 liter felett lehet tartani, és egyáltalán nem igénytelen. Esetleg szívósnak mondható vízparamétereket illetően, de érzékeny az oxigénszintre, valamint a nitrátvegyületekre.
Az első válaszoló viszont jó tanácsot adott, én egy betta hímet ajánlok 30 literre, vagy ha több halat szeretnél, akkor mondjuk 5 endler guppit is el tudok képzelni ekkora helyen, vagy ha el tudsz menni 50 literig, abban már szivárványosakból is mehet egy normálisabb csapat.
..."Viszont mértékkel kell etetni, mert nagyon megnő"...
Remélem téged is mértékkel etetnek... Verni ne verje, hogy kisebb maradjon?
az aranyhalas válaszolóra ne halgass. Nem léteznek kisebb fajta aranyhalak, majdnem mindegyik faj. 10-15 centire megnő,(akár teleszkópszemű, akár ryukin-ezek még a kisebb 10 centis fajták) átlagos életkora 15-20 év lehet, ha normális körülmények között tartod. Ha viszont kicsi pl. 20 literes akváriumban tartod, nem él tovább 3-4 évnél.
most mondjátok meg, érdemes kínozni, vagy inkább azért tartani állatot, hogy ő is jól érezze magát?
itt látszik, hogy mekkorák lesznek egészségesen
http://www.youtube.com/watch?v=JUVu6uEdlTc&feature=related
30 liter a legkisebb akvárium, amivel érdemes kezdeni, legyen benne szűrő(amit soha nem szabad kikapcsolni, ezek úgy vannak tervezve, hogy napi 24 órát működjenek. szűrő nélkül nem működhet akvárium. hogy miért elolvashatod itt: [link] és itt minden megvan, amit alapból tudnod kell az akvarisztikáról)
ugyanúgy ajánlanám neked a bettát(nem túl érzékeny a vízminőségre, csapvízben is tartható
vagy a nano halak közül, amelyik nem igényel lágy-vizet(elegáns törpefogaspontyocska, pseudomugil gertrudae, smaragd törperazbóra, gold ring danio,Boraras Urophthalmoides, endler guppy) [link] ekkora akváriumba 6-7 darabot tarthatsz belőlük)
. "Kis helyen kisebb marad" az aranyhal is.
Nekem 100 literes akváriumban él kettő,és lassan másfél éve boldogan úszkálnak..
ma 09:10
Te nagyokos...
Amit idézőjelbe tettem azt nem én találtam ki,hanem egy aranyhalas oldalról emeltem ki...Olvass utána mielőtt kritizálsz másokat...De okos gyerek ki emelem a részt neked hogy felfogd picinyke agyaddal...
" Növényevő, de szívesen elfogyaszt minden haleleséget. Kis helyen kisebb marad, tavakban 20cm.-esre is megnőhet. A kis aranyhalak nem bántják a többi halat, de egy kifejlett óhatatlanul bekaphat egy pl. a neon halat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!