Hány halat vegyek? (lécci soksok választ)
Szerintem az albínó algaevő akart lenni, nem?
Amúgy 93 literre a 25 neon eléggé sok... leglább 10-től válj meg, mert már így is túl van zsúfolva az akvárium. Ha más halakat is akarsz még, akkor 10 neonnál ne nagyon tarts többet, és akkor vehetsz mellé bettát (de inkább csak ha vörös neonjaid vannak, mert a betta magas hőmérsékletet igényel), vagy néhány guppit. Arra nagyon kell vigyázni, hogy ne telepíts túl.
aha albínó akart lenni... ja nekem azt monndták hogy 1 literre 1 neon szóval 93 neon.. de az k.va sok lenne meg se tudnának mozdulni...
ja és ha csak neont akarok akkor mennyitől váljak meg?
"1 literre 1 neon szóval "
Nem! 1 literre 1 cm neon! 1 neon= 4 cm, tehát 96 literre 24 neon. Viszont ha ennyit beleraksz, más már nem igen fér el, tehát ezért mondtam a 0-t.
(megjegyzem, ez a 1l/1cm arány csak ilyen kis halaknál használható, az Anciknál pl. már nem lehet így számolni)
Ha fele ennyi neon lenne, tehetnél bele egy kis csapat valamilyen páncélos harcsát, vagy baltahasú lazacot. Ilyenek illenének bele.
De így is rendben van, ez egy neonos aki, és kész. Ennyien elegen vannak.
" ha csak neont akarok akkor mennyitől váljak meg?"
Ezt a kérdést most vettem észre. Hát végülis jó szűréssel, rendszeres gyakori részleges vízcserékkel szerintem megoldható a tartásuk, mert se nagyobb ragadozó, se más rajhal nincs rajtuk kívül, ami stresszelné őket, ill. elvenné az életterüket.
Ha most kezdenéd, azt mondanám 15-20-nál ne legyen több, kb. az lenne a felső határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!