Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Naponta hányszor és mennyi...

Naponta hányszor és mennyi táplálékra van szüksége egy bettának és milyen időközönként kell cserélni a vizet, ha gömbakváriumban van?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hello! Napi egyszer elég neki annyi kaját adni neki amit 5 perc alatt meg tud enni. Túletetni nem tudod annyit eszik csak amennyi neki kell. Vizcserélés sok mindentől függ (akvárium mérete, halak száma, növények, stb...) de ha látod hogy zavaros büdös a víz érdemes lecserélni.
2009. máj. 12. 14:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Gömb akvárium, l növény van benne.
2009. máj. 12. 20:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Több gömbakvárium méret van.az elöttemszóló ezt kérdezi.5l-7l-10liter stb...Van e szűrőd stb...
2009. máj. 13. 18:26
 4/12 A kérdező kommentje:
5 literes, nincs szűrő, 1 db.növény van benne.
2009. máj. 13. 21:15
 5/12 A kérdező kommentje:
...és még egy kérdés:a víz hőmérséklete nem állandó benne. Lehet, hogy rosszul érzi magát?
2009. máj. 13. 21:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Hello! Egy bettának 5 liter elég de viszont maga az akvárium nagyon kicsi ebből kifolyólag gyorsabban hűl le illetve melegszik fel. A nagy hőingadozás nem tesz jót egyik halnak sem. Nem tudom van-e hőmérő az akváriumba, ha van akkor próbáld meg 18-26 cfok között tartani. Érdemes a hőingadozás miatt nem a konvektor illetve az ablak közelébe rakni. Ha erre figyelsz biztos nem fogja rosszul érezni magát.
2009. máj. 14. 15:21
 7/12 anonim ***** válasza:

Csak nagyon kevés kaját adj neki, mert hajlamos az elhízásra. Így a vized se fog tul hamar elromlani.

Nem jó a vizet gyakran cserélni. Ha mégis baj lenne, szívd le a genyát és csak fél adag vizet cserélj. Ügyelj arra, hogy ne legyen hőingadozás.

2009. máj. 15. 07:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hőmérő nincs benne, de meg fogom mérni a vizet.Egyébként az állatkereskedésben tanácsolták, hogy 2 naponta kell vizet cserélni (jobb a szénsavmentes ásványvíz, mint a csapvíz), és reggel egy csipet kaját adni. Én úgy látom ez kevés, délután már nagyon éhes.
2009. máj. 15. 12:23
 9/12 anonim ***** válasza:
59%
Hello! Az előző válaszadóval nem értek teljesen egyet, mert meghízni nem fog a hal de azt viszont igaz, hogy a megmaradt kaja nagyon koszolja a vizet. Ásványvizet még soha nem tettem a vízbe erről véleményt nem tudok mondani, ki kell kísérletezni de szerintem hígítva próbáld. Mint ahogy előzőekben is írtam ki kell figyelni mennyit eszik meg egyszerre és csak annyit adni neki. Napi 1X elég etetni az én halaim se kapnak többször.
2009. máj. 15. 13:43
 10/12 anonim ***** válasza:

47 éves vagyok és gyerekkorom óta vannak halaim .

Hidd el nekem, hogy a betta meghízik és abba döglik bele, ha túl sok kaját kap.

A vizet meg nem szabad cserélni. Ha neked a kereskedésbe azt mondták, hogy 2 naponta cseréld le a vizet akkor azok nem értenek az akvarisztikához. A beért szűrt víz a legjobb és nem a csapvíz amiben különféle vegyületek még nyomokban is benne vannak. Az ásványvíz nem tudni pontosan milyen nyomelemeket tartalmaz. Magyarországon a csapvíz tökéletesen megfelel a legtöbb halfajnak.

De lehet használni esővizet is.

2009. máj. 15. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!