Aljzatnak ez így jó lesz?
Szóval egy 125 literes akváriumba szeretnék megfelelő aljzatot találni.
JBL Aquabasis-re gondoltam alulra táptalajként, 3 cm vastagon. Fölé pedig 0,1-0,6 mm szemcséjű homokot, 2-3 cm vastagon.
Füvesíteni szeretnék, echinodorus tenellussal. Illetve tervezek páncélos harcsákat. Ezeknek megfelel az aljzat?
Szóval a növény gyökerének jó az ilyen homok? A harcsának nem gond, hogy homok van?
Ez így nem jó.
Ha táptalajt akarsz, arra bőven 5-6 cm (vagy több) vastag aljzat kell, és egyáltalán nem tarthatsz aljzat lakó halakat!
A táptalajt el kell zárni a víztől, az aljzatlakók pedig összetúrnák az egészet.
El kell döntened, hogy aljzatlakó halakat akarsz tartani, vagy füvesíteni akarsz. A kettő együtt nem megy!
Harcsákhoz jó a homok. Növényekhez inkább valamilyen égetett agyag aljzat a jobb, mert ilyen finomságú homokban berohad a növény.
Előző vagyok.
Olyan 30 évig tartottam 1-2 mm-es kvarchomokon páncélos harcsákat probléma nélkül...
Azt hiszem ehhez nem kell több kommentár.
jó, csak ha összekeveredik nagyon csúnya lesz.
A másik megoldás, alulra JBL aquabasis + felülre JBL manado (ezeknek legalább hasonló a színük) de akkor ilyan rozsdabarna lesz.
Ha nem tetszik a színe, akkor meg vegyél csak szimplán csak 2 zsák ilyet, ez sötétbarna, nekem ez van, ebbe is lehet füvesíteni, én is füvesítek benne:
"ha összekeveredik nagyon csúnya lesz."
Ha összekeveredik, akkor attól a fél köbméter algától lesz csúnya, ami a kioldódó tápanyagtól robban be a vízbe!
Meg esetleg a döglött halaktól amik nem bírják a tápanyag koncentrációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!