Most vettem egy 14l-es akváriumot bele egy 50 l-ig jó levegőztető szűrőt.8 neon hal lesz. Kárdésem az hogy mi az igénye? Tényleg kell bele fűtés? 19-20 fokos a víz. Egász nap, éjjel is menjen a levegőztető?
Természetesen nem lakhat mindenki 300 négyzetméteren és tud költeni milliókat a hobbijára. Nekem sincs ezért lovam, pedig nagyon szeretnék egyet. Sőt még kutyára se telik.
Ha neked nincs akkora helyed, amin elfér egy haltartásra alkalmas akvárium, akkor vegyél inkább kaktuszt. Az akvarisztika állatok tartásáról szól, amiknek igényei vannak, és törvény is van rá, ami kötelez téged, hogy biztosítsd ezeket. 30 liter alatt eleve tilos halat tartani. 30 literben tarthatsz 1 db Bettát vagy egy kis csapat endler guppit. A jelenlegi akváriumod legfeljebb 5-7 db Red Cherry tartására alkalmas, de csak ha nagyon odafigyelsz és alaposan utánaolvasol az akvarisztikának, mert egy ilyen kis rendszer nagyon kényes, és könnyű kipusztítani belőle az állatokat.
A neonhalnak minimum 50 liter kell. Szerencsére senki sem kötelez téged arra, hogy neonhalat tarts.
Én is csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók. Én is csóró vagyok, albérletben lakom, mégis van helye az akváriumnak.
Igazából leírhatnám ugyan azt, amit az előttem szólók, hogy kérlek ne, mert maximum egy héten belül elpusztul az összes halad. Ahhoz, hogy kialakuljanak azok a biológiai folyamatok a vízben (mert egy akvárium nem csak egy pohár víz), amelyek életben tudják tartani ezeket a halakat, nem tudnak kialakulni 14 literben. Még 50 liter is veszélyes kezdőként.
Csak sajnos az a baj, hogyha a fejedbe vetted, hogy nálad márpediglen akkor is életben maradnak azok a rohadt halak, meg a kereskedő is azt mondta, akkor úgyis megcsinálod.
Annyira kérlek, hogyha kicsit is szereted és tiszteled az állatokat, olvass kicsit utána (Horn-Zsilinszky: Akvarisztika). Ha ez nem érdekel, akkor ölj meg párat, csak kérlek, újakat már ne vegyél.
Teljesen igaza van mindegyik válaszadónak.
Én sem javaslok egy ekkora akváriumot.
Most biztosan azt hiszed, hogy mindenki ellened van. Pedig nem: az ötlet ellen, amit megvalósítottál.
A 8 neonhal jó, a vízhőfok is, a szűrés is, de mindezt egy ekkora akváriumban???
Nincs az a normális ember, aki egyetért ezzel. Az eladónak az a dolga, hogy eladja: ha kipusztulnak belőle a halaid, vedd meg nálaa következő adagot!
Ez így működik!
Nekünk viszont nem érdekünk az, hogy bárkinek is teletukmáljuk a fejét hülyeségekkel. Mi ténylegesen a halak érdekeit nézzük, és azt hogy ez az egész jó legyen.
Ezért megkérlek - ahogy a többiek is tették - vagy vegyél kisméretű garnélát (és csak azt tarts benne), vagy vegyél legalább egy 50 literest, és tarts benne plattit vagy guppit. Ez a 14 literes meg jó lesz a későbbi ivadékok számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!