Miért jó halakat tartani?
Volt egyszer egy nagy sügérünk régen, és átjött egy ismerős, az mindig meg akarta enni. Az volt a mániája, hogy az milyen finom, adjam neki, majd ő megsüti.
De mondtam neki, hogy házikedvencet nem eszünk meg :)
" Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél." (kis herceg)
NA erről van szó.Ez az akvárium lényege.Ha vállalom hogy halakat tartok,ha vállalom,hogy gondozom,etetem őket,akkor hálásak lesznek,mert olyan szépséget adnak vissza ami a szemnek gyönyörködtető..El se tudod képzelni,hogy egyes halak mennyire színesek,szépek..
Én kimondottan örülök annak,hogy a mai rohanó,irigykedő,kritizáló,bántó,zajos világban van egy akvárium,egy mini világ ami a szépséget,a csendet,a nyugalmat sugározza..
Köszönöm a válaszokat! Nagyon érdekeseket írtok. Mondjuk kb. az összes válaszra tudnám azt felelni, hogy nekem meg egy kutyám van és őt is ugyanúgy gondozni kell (és több dolog is van vele) de ő szeretetben is sokkal többet ad vissza. Viszont ez az utolsó válasz, hogy mert művészet is egyben, ez nagyon tetszik. :)
És aki azt írta, hogy órákig tudja nézni és megnyugtatja őt, ezt is el tudnom képzelni, tényleg nagyon megnyugtató lehet és egy kutya mellett mindent lehet csak nyugton maradni nem, úgyhogy egy pont a halaknak. :D (Bár azt is hozzátenném, hogy nekem nem lennének óráim nézni a halakat, akármennyire szeretném is. :D)
Köszi a válaszokat még egyszer, szerintem már kezdem kapizsgálni a haltartás gyönyörűséget. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!