Akváriumot fogok betonozni, előlap=üveg. Mit szólsz hozzá?
Szia. Úszómedencéket külön szigetelés nélkül, tehát csak a vízzáró beton 20cm falvastagsággal készítettünk. Vízzáró (belső) vakolattal szerintem 10-15cm is elég. Adalék anyagra nem szeretnék konkrétat ajánlani. A közeledbe nézz be egy építőanyag kereskedésbe. Mikroszil T , Sika Visco Bond , Ravenit V7.....mind jó. A lényeg, hogy kevés legyen a keverővíz. A szükséges képlékenységet a vegyszer biztosítsa. Erős zsaluzatot készíts, hogy jól lehessen tömöríteni a betont. Beton vibrátort bérelni jó lenne. A belső vízzáró vakolatot nagyon gondosan a gyártó előírásait betartva kell végezni pl. aVisco Bond habarcs készítésére is alkalmas. Vagy készre kevert zsákos vízzáró habarcsot alkalmazhatsz.
Szerintem a legdrágább az üveg lesz! Végül mekkora lesz az akvárium?
Érdekesség képpen:
Szia!
Nem nem gondoltam! Mivel én nem akarok beton akváriumot
:-). Ha mégis akarnék akkor oxydtron vegyszert használnék a betonba vagy CEMII/A-V 32,5RS cementet. Ezzel a megoldással sav, lúg álló és vízzáró lesz a beton.
Oxydtronnal habarcs is készülhet vízzáró vakolatnak. Tenger víznek, olajnak, savnak és lúgnak is ellenál. üdv: gyu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!