Hogy tetszik az akváriumom? (:
Egy fluval edgeről van szó:
A növények benne:
törpe vizilándzsa, vízicsillag, valamelyik fajta tündérhínár és gömbmoha.
Tudom, a hínár lehetne fényesebb helyen, de úgy vettem észre, hogy jelen helyzetében is sokat nő, a tetejét már többszőr lecsipegettem, néhányat leültettem mellé.
Illetve azt meg tudná valaki mondani, hogy a nanát hogyan kell szétválasztani? Mert már kb dupla szélesre nőtt, és olvastam, hogy szét lehet ültetni, de olyan vastag töve van, hogy nem tudom ezzel mit kezdjek... csak "törjem" ketté?
Murr: melyik hátsó kőre gondolsz? A nagy sziklaszerűre bal oldalt vagy a kisebb feketékre? Mert a kicsi feketék csak a növényeket támasztják, amíg elég gyökeret eresztenek, hogy megálljanak biztonságosan :)
"Sajnos" csak 30 literes, így csak átmenetileg van benne 6 dánióm (mondjuk úgy tűnik jól érzik magukat).
Nem optikai csalódás, tényleg teljesen fel van töltve vízzel, így egy igazi "vízkocka", minden oldalról tökéletesen be lehet látni (najó, hátulról nem, mert ott már a növények takarnak).
A nagy sziklára gondoltam, nekem hiányzik belőle egy kisebb itt elől. De lehet, hogy csak ezen a beállításon tűnik úgy. Csinálj több képet, mert egyrészt érdemes nézegetni az akváriumodat, másrészt pedig jobban lehet látni, hogy mi is van benne.
Kíváncsian várom :)
hát, feltöltöttem még pár képet, de nem a legjobbak :)
bal oldalról: [link]
Itt látható 3 amano garnéla, meg ha jól megfigyeliket, akkor egy törpe szívóharcsa is megbújik a növénynél. És ehhez lenne egy kérdésem: a garnéláknál ekkora különbség van méretileg a hím és nőstény között vagy a kisebbek még esetleg fiatalabbak? (a nagyobbik tuti nőstény, már voltak petéi) Ők az első lakók, már töb mint fél éve költöztek be.
Elsuhanó halak: [link] bal oldalt a nana levelei alatt az a kis barna valami egy vadászcsiga, hogy kordában tartsa a csiganépességet, akik véletlenül idekerültek (az első adag növényzetet végiglegelték).
[link] a lecsipegetett hínár darabkák elültetve, kővel megtámasztva, amíg kigyökereznek.
[link] egy aljas csiga éppen falja a növényemet, egy garnéla meg a kedvenc szórakozását végzi, fejjel lefelé matat.
Egyébként arra gondoltam, hogy a hátúlról kiindulva "begyepesítek" ricciával úgy, hogy kicsit belógjon a fa alá.
Hát, gondoltam már én is rá, hogy hogy bír el ennyi súlyt az az üveg, de állatkereskedésben is van kiállítva ilyen, és oda van írva, hogy x éve telepítették oda és azoknak sincs semmi bajuk :) A víz miért lenne kevés? Ennél több alig férhetne bele már :D
Murr: lehet, hogy beszerzek majd egy hasonló követ, kipróbálni hogy harmonizálna a hátsóval. Ha ide nem illik, akkor úgy is tervezek egy ennél nagyobbat, ott biztos lesz neki hely :D
Növényt meg azért nem akarok egyenlőre többet, mert várom, hogy a hátsók nőjenek kicsit, amikor elérik azt a méretet, hogy onnan tovább nem nőhetnek, meglátom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!