Bambuszt bele lehet ültetni az akváriumba?
Van itt a sarkon van egy kínai étterem, nekik már ezer éve ott van a pulton egy vázában 3szál szerencsebambusz, jó nagyra megnőtt, vagy egy méteresre, de nagyon szép.
Abba a vázába semmi nincs, csak víz. Azt nem tudom, hogy tápozzák e valamivel és meg se tudom kérdezni, mert csak annyit tudnak magyarul, hogy "ananászos csilke, hatszá foint"
Biztos hogy lehet ezt egy nyitott akváriumba tenni, csak ki kell lógatni a tetejét a vízből, tehát a leveleit nem kell víz alá tenni, csak a szárát, gyökerét. A kínai boltba olyan 20cm magas vízbe van.
Rákerestem, itt ez szerencsebambusz ami elöl van a két zöld:
http://www.youtube.com/watch?v=g8enP_7E2dQ&feature=related
azt írja "lucky bamboo" hát nem tudom víz alatt a levelei meddig maradnak meg, hát ilyen:
Figyelj 10 dolog amit tuti be kell tartanod hogy szép növényed legyen:
1)A szára ne legyen teljesen víz alatt(pl: ha a bambusz 20 cm akkor olyan 1-harmad része legyen vízben
2)Sokáig úgy se fog megmaradni az akváriumban mert ez a növény nem bambusz hanem dracaena fajta.Tehát csak addig lehet vízben tartani amíg nem eresz nagy gyökérzetet a vízben!
4)Ha már elég nagy a gyökere akkor egy cserépbe,támasztékkal együtt el kell ültetni(normál virágföld megfelelő)
5)ha nem ülteted el akkor egy időn belül a levele sárgulni vékonyodni fog(örök életében nem lehet vízben tartani)
6)A földjét mindig nedvesen kell tartani!
7)egy idő után elveszti bambusz formáját és egy helyes kis fácskát fogsz kapni :)
8)akváriumi tartása esetén nagyon lágy vízben legyen!
9)Sok fényt kapjon!
10)Sok szerencsét!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!